avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Viceprimar fara bacalaureat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Viceprimar fara bacalaureat

Buna seara, poate ocupa un consilier local functia de viceprimar daca are doar scoala profesionala? sau necesita si bacalaureatul, studii superioara etc.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:41, 17 Ianuarie 2021
Da, poate ocupa functia respectiva.


Legea 115/2015
Art. 4
(1) Au dreptul de a fi alesi consilieri si primari cetatenii cu drept de vot care au implinit, pana in ziua alegerilor inclusiv, varsta de cel putin 23 de ani, daca nu le este interzisa asocierea in partide politice, potrivit art. 40 alin. (3) din Constitutia Romaniei, republicata.
(2) Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unitatii administrativ-teritoriale in care urmeaza sa fie alese.
(3) La sectoarele municipiului Bucuresti pot candida si pot fi alese persoanele care au domiciliul in municipiul Bucuresti, indiferent de sector.


Legea 215/2001
art. 57
(1) Comunele, oraşele şi municipiile au câte un primar şi un viceprimar, iar municipiile reşedinţă de judeţ au un primar şi 2 viceprimari, aleşi în condiţiile legii.

(2) Viceprimarul este subordonat primarului şi înlocuitorul de drept al acestuia, care îi poate delega atribuţiile sale.

(3) Viceprimarul este ales cu votul majorităţii consilierilor locali în funcţie, din rândul membrilor acestuia.
Va multumesc frumos!
Exista vreo lege in care specifica exact ce studii trebuie sa aiba un Viceprimar sau minim 8 Clase
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista un text de lege in aceasta privinta.
Am înțeles fără 10 clase nu poți candida ca, Vice Primar .

Alte discuții în legătură

Presedinte al consiliului judetean si consilier judetean, viceprimar si consilier local maite21 maite21 Am unele neclaritati. Vreau sa stiu daca in acelasi timp presedintele si vicepresedintii Cons Judetean sunt in acelasi timp si consilieri judeteni......precum ... (vezi toată discuția)
Studii minime primar comuna zzzionut zzzionut Buna ziua, Intrebarea mea: Este o conditie obligatorie sa fie absolvent cu diploma de bacalaureat o persoana care participa la candidatura - primar ... (vezi toată discuția)
Candidati la alegeri locale biborka biborka un prieten de al meu vrea sa candideze la alegerile locale ca consilier local. inca nu a deplinit 23 de ani. poate sa candideze sau nu? eu asa am citit ca ... (vezi toată discuția)