avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare divort

stie cineva hotararea de divort definitiva si irevocabila se primeste tot acasa?(pe cea definitiva am primit-o din 15 feb.)Sau de unde se scoate?inteleg ca tb si legalizata(unde?cum?)ca sa fie apoi valabila.
Ce fac cu certificatul de casatorie(la dosar am depus doar copia legalizata) imi ramane mie ca amintire sau tb depus undeva?
Multumesc.
Daca sunteti nemultumit de hotararea data , aveti dreptul sa exercitati caile de atac prevazute de lege.
Era posibil ca acest program sa fie dat altfel. Acest program fiind cerut mama copilului, dvs puteti sa solicitati instantei
sa-l schimbe si sa va acorde un drept de vizita mai larg. In stabilirea acestui program instanta a tinut cont - posibil - de varsta copilului.

Am vazut program si mai rau decat acesta, dar dat in conditii care nu sunt comparabile cu ale dvs.
abcdeadi a scris:

Gandindu-ma logic, consider ca nu este obligatoriu sa fie depus certificatul in original la dosar.

Codul de procedura civila art 612 alin 3 zice asa: "la cerere (cererea de divort) se va alatura un extras de casatorie si cate un extras de nastere al copiilor minori"

Dincolo de faptul ca un extras dupa un act de stare civila e altceva decat un certificat, in practica acelasi "extras" din text este privit astfel:
- certificatul de casatorie se depune in original (cerinta a celor mai multor "pravalii")
- certificatele de nastere ale copiilor se depun in copie.

E una din multele situatii in care "asa e practica" si daca intrebi pe ce se bazeaza risti sa fii luat drept ... venit cu pluta (adica cum nici atata lucru nu stii ! pai nu stiu frate, ca eu stiu sa citesc, dar matale unde ai citit?).
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2008
romascanu, moderator
Ok. Insa ramane problema faptului ca avem doi soti si un singur certificat. Cum pot eu depune originalul certificatului cand el se afla la partea adversa?
abcdeadi a scris:

Ok. Insa ramane problema faptului ca avem doi soti si un singur certificat. Cum pot eu depune originalul certificatului cand el se afla la partea adversa?

Scoti un duplicat;)
Certificatul de casatorie poate fi depus si in copie legalizata.Exista multe cazuri de acest gen.Cel care deschide actiunea de divort ar trebui sa depuna certificatul in original, dar exista situatii cand nu-l are(este detinut de cealalta parte)si instanta admite copie a acestuia.
In ceea ce priveste programul de vizitare a minorului,din pacate, se intampla si mai rau.Oricum,tatal copilului este DE REGULA dezavantajat,dar daca s-ar judeca in interesul SUPERIOR al copilului,acest lucru nu s-ar intampla.In definitiv este TOTAL in dezavantajul copilului ca acesta sa nu poata fi crescut de ambii parinti.

Alte discuții în legătură

Acte de stare civila pipipo pipipo Buna seara, Care e procedura pentru obtinerea unui original al certificatului de casatorie cu mentiunea divortat? Unde ma pot adresa? De cat timp ... (vezi toată discuția)
Cartea de identitate si certificatul de casatorie al persoanei divortate luciamihalache luciamihalache Am divortat in 1988 . Certificatul de casatorie a ramas la dosarul cauzei. Acum , pentru obtinerea unei noi carti de identitate mi se solicita sa le prezint ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)