Am luat un mester fara act semnat sa repare apartamentul, ne-am inteles la o suma. Nu a respectat termenul lucrarii (a intarziat o luna) si intr-o zi a venit beat cu scandal. A fost dat afara, si i-am dat jumatate de suma.Cand a iesit a luat si o unealta care imi apartinea. Am chemat echipa de la o firma autorizata, a terminat-reparat lucrarea. Mentionez ca am filmat inainte de a incepe echipa ce a lasat in casa. Acum mesterul insista sa ia toti banii pe lucrare-ar face "orice" pentru a recupera banii-, nu aduce unealta luata fara stirea mea, dar recunoaste ca e la el, telefoane...discutii.
Ce ma sfatuiti sa fac pentru a inceta discutiile, si daca exista o modalitate de a opri activitatea acestuia la negru.
Si destul de usor de aratat ca a avut scop de sicanare. :D Dintre toate hartuielile, cea sexuala si cea in instanta penala sunt cel mai usor de platit. :P
Recomand plangerea, dar cu muuuuulta atentie, sa nu fie calomnioasa...
In situatia in care s-au linistit telefoanele, dar a parasit localitatea si nu "poate" inapoia respectiva unealta decat peste vreo doua luni cand revine sa reia cred de unul singur negocierile, ar mai fi indicata plangerea la politie in lipsa lui? Ar trebui inclusa in plangere nu numai furtul ci si insistenta care probabil va deveni aceeasi cand va reveni?Intr-adevar, nu exista nici o revendicare de ordin material din partea mea decat inapoierea uneltei care imi apartine.
Nu va pot spune aici ce as recomanda, caci nu am nicio poza, portret al omului in cauza... Depinde de cuim ar reactiona, de ce l-ar sensibiliza, as alege calea care consider ca imi poate aduce cele mai rapide si bune rezultate...
Nu am o cale si nu exista o cale care sa fie cea mai buna pentru toate persoanele si caracterele... Ci sunt cai mai bune sau mai rele in functie de omul caruia i se adreseaza ele.
Actiunea in revendicare mobiliara (solicitarea ca unealta luata sa fie returnata) este OK din unghiul meu de vedere daca: exista macar o inregistrare din care sa rezulte ca a luat unealta, ca aceasta se afla la el, si ca unealta ii apartine lui claus. Se angajeaza desigur avocat si se cer cheltuieli de judecata.