avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asigurare CAS
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asigurare CAS

Dupa cate luni de contributie la CAS beneficiem de asigurare ?


Interventie moderator: Va rog nu mai scrieti numai cu litere ingrosate, sau reliefate in orice mod. Nu va creaza un avantaj in discutie, este deranjant si constituie si o incarcare a regulamentului. Muntumesc pentru intelegere!
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2008
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 19:01, 4 Aprilie 2008
Despre ce fel de asigurare? :-/

Pentru a beneficia de :
a) concedii medicale şi indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă, cauzată de boli obişnuite sau de accidente în afara muncii;
b) concedii medicale şi indemnizaţii pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi recuperarea capacităţii de muncă, exclusiv pentru situaţiile rezultate ca urmare a unor accidente de muncă sau boli profesionale;
c) concedii medicale şi indemnizaţii pentru maternitate;
d) concedii medicale şi indemnizaţii pentru îngrijirea copilului bolnav.

asigurata trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cred ca era vorba de concediu medical, pentru ca pentru cel de maternitate e necesar un stagiu de 6 luni. La concediul medical se ia in calcul chiar daca are 22 de zile stagiu, in ultimele 12 luni anterioare solicitarii.
orca a scris:
pentru ca pentru cel de maternitate e necesar un stagiu de 6 luni.

O luna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea la plata a concediului medical mihaelacantemir mihaelacantemir daca lucrez din 14 mai 2014 ,si sunt internata pt operatie in august ,imi este platit cm? (vezi toată discuția)
Concediu maternal gravide andreealavinia2008 andreealavinia2008 Buna seara, sunt insarcinata in 15 sapt si am probleme cu coloaba ( scolioza),din ianuarie as vrea sa nu ma mai duc la munca, Am inteles ca sa pot ... (vezi toată discuția)
Prenatal pentru doar 6 luni Georgestanciu67 Georgestanciu67 Se poate lua prenatal pentru doar 6 luni lucrate inainte de nastere? (vezi toată discuția)