avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale paza si protectie....ceva de genul nu faci ca mine iti ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

paza si protectie....ceva de genul nu faci ca mine iti fac dosar penal

este adevarat ca o societate este obligata prin lege sa-si angajeze agenti de paza de la societati specializate de paza care sa fie calificat profesional, avizat de organul de politie, echipat si dotat corespunzator pt efectuarea serviciului? daca nu respecta anumite articole din legiile nu stiu care i se face dosar penal adminitratorului? termen la dispozitie de indeplinirea a cerintelor 7 zile? este pisibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 12:15, 18 Aprilie 2008
Daca va zic atatia ca li se pare exagerata masura impusa prin procesul-verbal, de ce nu faceti o plangere impotriva acestuiaB-)? Cereti instantei modificarea/anularea masurilor obligatorii dispuse, schimbarea sanctiunii (e o amenda foarte mare).
Nici macar in banci nu se impune paza armata, dar la un restaurant??? Doi paznici inarmati? Nu suntem in vestul salbatic#-o
Da, exact, atacati procesul-verbal! Un restaurant cu paza inarmata, aiurea!
Evident insa ca persoanele care trebuie sa asigure paza trebuie sa fie specializate, dar inarmate?
:O
Sotul meu a avut si firma de paza si o societate cu unic obiect de activitate montarea sistemelor de alarmare antiefractie, antiincendiu, sisteme de supraveghere etc.

Va spun, cu certitudine, ca pentru restaurantul Dumneavoastra este necesar doar un sistem de alarma.

Numai in cazul in care la respectivul restaurant au existat incidente in mod repetat, politia poate sa va impuna paza proprie sau cu personal specializat, dar nici intr-un caz paza cu personal inarmat.
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2008
Ariadna Gorea, Avocat
legea 333/2003
este o lege menita a feri politia de orice raspundere si, in plus, de a le da libertate de a actiona dupa cum cred impotriva agentilor economici.
unitatea noastra este ca suprafata si dotari mai mare de 3 mese, insa ca nivel al activitatii mai mica. Adica: loc mare, dotat, curatel insa clienti ioc. Nu ne merge afacerea. Avem in vecinatate un mic bar plin ochi aproape mereu (dat fiind si produsele comercializate).
De-a lungul vremii (8ani) nu au avut loc "evenimente" majore ci probleme inerente unei activitati. Nu s-au luat oamenii la bataie, n-au fost jafuri, talharii, vatamari, altercatii, spargeri etc. Problemele de care ne-am ciocnit au fost: in primul rand refuzul unor clienti de a parasi unitatea la solicitarea justificata a angajatilor, ni s-a furat un grilaj de la intrare (am indicat autorii, grilajul a reaparut ca prin miracol si cam asta a fost tot), ni s-au vopsit peretii cu spray (am solicitat politia am indicat persoanele ce au fost prinse pe loc si s-a remediat). Insa oridecateori am contactat politia ni s-a atras atentia ca suntem obligati sa avem angajat om de ordine. Problema angajarii unui om de ordine este destul de delicata. Nu vreau sa intru in detalii. O prima problema ar fi ca efectiv nu ne permitem.
Functionam intr-un oras relativ mic unde este la indemana politiei sa cunoasca exact toate persoanele ce au probleme cu legea. De altfel ii si cunosc foarte bine deoarece ultimul sef al politiei a fost demis intrucat s-a dovedit ca un ofiter cu rang mare retinea la salariu bani politistilor pentru a plati contravaloarea serviciilor de care acestia au beneficiat in cursul lunii de la fetele pestilor (cazul a fost mediatizat).
Azi am primit o adresa prin care se solicita in baza legii 333 numele si adresa personalului de ordine incadrat. Nu avem. Ultima data cand am fost la Politie le-am spus ca eu ca administrator sunt aproape tot timpul in unitate si cand nu sunt eu este seful de sala. Noi indeplinim si sarcinile specifice unui om de ordine. Adica: supraveghem (avem 5 camere de luat vederi), daca este vreun incident ne prezintam, de exemplu solicit persoanelor turbulente sa paraseasca unitatea, daca refuza chem politia. Nici un om de ordine veritabil nu ar putea face altceva (nu pot angaja un haidamac care sa bata alti haidamaci care ori sa vina cu prietenii ori sa ne dea in judecata). Tot la politie s-ar apela.
Ce vreau sa intreb: voi trimite in raspuns adresa mea si a sefului de sala si vom specifica faptul ca noi indeplinim atributiile. Si personalul care lucreaza. Ce se poate intampla?
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2008
didi67, utilizator
De ce nu faceti plangere contraventionala, cum vi s-a recomandat deja?Aceasta este masura legala pe care o aveti la dispozitie, nu corespondenta cu politia.Prin proces verbal aceasta deja a dispus ca dvs. sa luati masuri: nu-si mai pot retrage masurile dispuse. Dvs. trebuie sa depuneti la sediul politiei plangere, in termen de 15 zile de la comunicarea procesului-verbal de constatare si sanctionare. Politia va trimite tot dosarul spre solutionare instantei competente. Plangerea suspenda executarea, nu se taxeaza si se judeca in regim de urgenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot renunta la firma de paza? anastedo anastedo servus vreau sa stiu daca pot renunta la firma de paza,in conditiile in care am 3 camere video,o alarma conectata la telefonul meu,si sa inchei o asigurare cu ... (vezi toată discuția)
Paza si protectie tatanelu tatanelu buna ziua. am o rugaminte referitoare la legea nr. 333/2003, astfel: art. 3 din respectiva lege stipuleaza: Art.3. – (1) Unitatile care opereaza cu ... (vezi toată discuția)
Politia spune ca ... Qala Qala Am un magazin cu produse de profil I.T. de dimensiune relativ reduse, deci nu pot spune ca am marfa de foarte mare valoare. Am doi pereti comuni cu vecinii, ... (vezi toată discuția)