avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... costuri intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

costuri intretinere

Buna ziua,am o matusa care locuieste intr-un apartament cu doua camere dar datorita faptului ca sa imbolnavit a trebuit sa o mut mai aproape de locuinta mea,problema este cu intetinerea apartametului matusii in care nu locuieste nimeni dar administratorul blocului a pus la intretinere in luna decembrie la gaze un consum de 8,5mc.in situatia in care contoarul de gaz indica consum 0,iar la consumul de apa rece ,calda si caldura la fel au fost trecute consumuri care nu corespund realitatii.Intrebarea mea este daca imi puteti spune pentru un apartament in care nu locuieste nimeni ce cheltuieli si ce consumuri se pot trece la intretinere.Mentionez ca am facut cerere de scoatere de la intretinere din luna in care a matusa mea nu a mai stat in apartament.multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 20:22, 14 Ianuarie 2011
-pe numar de persoane ( in apartament sunt prezente persoane)
apa rece, calda si canalizare, combustibil pentru prepararea apei calde de consum ( in lipsa contoarelor de inregistrare a consumului de apa ); energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune; colectarea deseurilor menajere, vidanjare; consumul de gaze naturale,
-cota indiviza ( in situatia in care s-a solicitat scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana)
cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
LocatarB, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea diminuarii platii la intretinere adriannnn adriannnn De curand , impreuna cu alti vecini, am tras o conducta separata de apa potabila, astfel incat apa rece n-o mai platim la asociatie, ci direct la Compania de ... (vezi toată discuția)
Condominiu bloc proprietate personala ContSters429712 ContSters429712 Buna ziua ! Imi spune-ti va rog ce se întâmplă in momentul in care plec din apartament pentru o perioada nedeterminata. Care sunt obligațile mele de plata ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de intretinere in lipsa de acasa KLTM KLTM Am lipsit din locuinta cateva luni si am facut o cerere de scoatere de la intretinere. Zero persoane sa puna. Vad cu stupoare ca au pus zero persoane insa ... (vezi toată discuția)