avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general IMPOZITARE VENITURI UNITATI BCR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

IMPOZITARE VENITURI UNITATI BCR

CUM SE IMPOZITEAZA VENITURILE OBTINUTE DE SOCIETATE DIN UNITATI CUMPARATE DE LA BCR SI RASCUMPARATE LA TERMENE DIFERITE NU TOATE IN ACEEASI ZI?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 14:16, 17 Ianuarie 2011
Cred ca este vorba de unitatile de fond cumparate de societatea dvs. de la BCR Asset Management si rascumparate de acest fond deschis de investitii.

Codul Fiscal:
ART. 20
Venituri neimpozabile
Următoarele venituri sunt neimpozabile la calculul profitului impozabil:
b) diferenţele favorabile de valoare a titlurilor de participare, înregistrate ca urmare a încorporării rezervelor, beneficiilor sau primelor de emisiune la persoanele juridice la care se deţin titluri de participare, precum şi diferenţele favorabile de valoare rezultate din evaluarea titlurilor de participare şi a obligaţiunilor emise pe termen lung, efectuată potrivit reglementărilor contabile. Acestea sunt impozabile la data transmiterii cu titlu gratuit, a cesionării, a retragerii, a lichidării investiţiilor financiare, precum şi la data retragerii capitalului social la persoana juridică la care se deţin titlurile de participare;
ART. 7
Definiţii ale termenilor comuni
(1) În înţelesul prezentului cod, cu excepţia titlului VI, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
31. titlu de participare - orice acţiune sau altă parte socială într-o societate în nume colectiv, societate în comandită simplă, societate pe acţiuni, societate în comandită pe acţiuni, societate cu răspundere limitată sau într-o altă persoană juridică sau la un fond deschis de investiţii;

Concluzie: veniturile obtinute din aceste tranzactii, se adauga la celelate venituri ale societatii, se scad cheltuielile si se determina impozitul pe profit prin aplicarea cotei de 16%. Impozitul se plateste trimestrial.
Societatea este microintreprindere si a optat pentru plata impozitului de 3% pe venituri. Deci aceste venituri se adauga la celelalte si se impoziteaza toate cu 3%?
Daca veniturile se vor obtine in 2011, se impoziteaza toate cu 3%.

Daca s-au obtinut in 2010, se impoziteaza urmand regula de calcul a impozitului pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferentele de val a investitiilor mona_genes mona_genes in ce moment sunt impozabile diferentele de valoare a investitiilor financiare pe termen lung reprezentand actiuni detinute de societati afiliate ? ... (vezi toată discuția)
Subventiile pentru agricultura terhes sorin terhes sorin Subventiile pentru agricultura spre exemplu subventiile de la APIA, subventiile pentru motorina si orice alt fel de subventie de la stat pentru agricultura se ... (vezi toată discuția)