avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... listele cu cheltuielile de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

listele cu cheltuielile de intretinere

Buna ziua!Va rog spuneti-mi si mie care ar fi motivele ptr care cei de la asociatie nu vor sa afiseze listele cu cheltuielile de intretinere,daca se poate face o plangere in sensul acesta si unde?Eu banuiesc ca sunt unele nereguli si de aceea nu le afiseaza.Ce acte le pot solicita ptr a ma lamurii cu ce am de plata si daca sunt calculate corect aceste cheltuieli?Multumesc anticipat celor care ma ajuta!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 23:02, 14 Ianuarie 2011
conform legii 230/2007, listele de plata trebuiesc afisate la fiecare bloc sau scara de bloc.Reclamatii puteti sa faceti la primaria de sector sau oras, unde exista un serviciu specializat in relatiile cu asociatiile de proprietari. Puteti sa solicitati orice acte de la asociatie si ei sunt obligati, conform aceleiasi legi, sa vi le prezinte. Puteti cere facturile de la furnizorii de utilitati si dovada platii acestora...si orice tine de consumuri si plati aferente...
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Afisarea acestor liste este o obligatie a conducerii asociatiei, a administratorului.
Dv. aveti dreptul sa le cereti toate documentele care stau la baza calcului cotei de intretinere care va este pretinsa in fiecare luna - facturi, chitante, facturi, mod de impartire a cheltuielilor etc.
Daca nu afiseaza aceste liste puteti face reclamatie la Primarie, la Biroul pentru relatiile cu asociatiile de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitarea pierderilor de apa iricon iricon Buna ziua, Dati-mi un sfat cu privire la achitarea pierderilor de apă de la întretinere. Suntem cinci persoane şi consumăm în fiecare lună între 10 ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere lawyer2016 lawyer2016 Va solicit pararea intr-o speta legata de asociatiile de proproietari Daca intretinerea nu este afisata detaliat conform ART. 48^1 legea 230/2007 ... (vezi toată discuția)
Este corect sau nu cum s-a calculat apa? angelica82 angelica82 Buna ziua,am o nelamurire cu privire la lista de intretinere .Pe lista de plata apare la apa rece suma de 834 iar pe factura este 1548.Pe lista de plata apare ... (vezi toată discuția)