avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare Judiciara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare Judiciara

In anul 2004 in luna octombrie am fost condamnat la 1an si 6 luni cu suspendare. si o perioada de proba stabilita de instanta la 3 ani si 6 luni. M-ar interesa daca la momentul actual imi pot face reabilitarea(sentinta a ramas definitiva in data de 07.02.2005). In cazul in care as introduce cererea de reabilitare si ea ar fi refuzata e adevarat ca mai pot face o alta reabilitare doar peste 3 ani?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: neo21 , utilizator 09:06, 25 Iulie 2008
Dacă nu aţi săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării, sunteţi reabilitat de drept.
Gresit Dora!
Nu, inca nu s-a implinit termenul pentru reabilitarea de drept.
Daca sentinta a ramas def. in 07.02.2005, abia la data de 02.08. 2008 se implineste termenul pentru reabilitarea de drept.
Dar daca as introduce acum o cerere de reabilitare si ar fi respinsa cand as mai putea introduce din nou cererea. Intreb deoarece am inteles ca ar mai fi peste 3 ani. va multumesc
Art.86 Daca condamnatul nu a savarsit din nou o infractiune inauntrul termenului de incercare si nici nu s-a pronuntata revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art 83 si 84, el este reabilitat de drept. Reabilitarea intervine pe 7- august-2008.
Reabilitarea de drept opereaza in virtutea legii, fara a fi necesara cererea fostului condamnat pentru obtinerea ei.
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2008
aNdreiD, utilizator
Nu inteleg de ce ati vrea sa introduceti o cerere fara sorti de izbanda. :O

Alte discuții în legătură

Cerere de reabilitare judecatoreasca admisa - termen obtinere cazier MBH MBH Buna seara. In cat timp de la darea sentintei favorabile in cazul reabilitarii se poate elibera un cazier curat. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar- termen/procedura moritsu moritsu Va rog sa ma ajutati cu niste pareri ! \\" instanta condamna pe inculpat pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui ... (vezi toată discuția)
Reabilitare Bogdan_m Bogdan_m Buna dimineata. Va cer ajutorul intr-o problema foarte presanta. Am fost condamnat in anul 2000 la o pedeapsa de 9 luni( " pentru art 208 al.1, 209/1 lit ... (vezi toată discuția)