In anul 2004 in luna octombrie am fost condamnat la 1an si 6 luni cu suspendare. si o perioada de proba stabilita de instanta la 3 ani si 6 luni. M-ar interesa daca la momentul actual imi pot face reabilitarea(sentinta a ramas definitiva in data de 07.02.2005). In cazul in care as introduce cererea de reabilitare si ea ar fi refuzata e adevarat ca mai pot face o alta reabilitare doar peste 3 ani?
Va multumesc
Tinandu-se cont ca a intervenit gratierea dupa 6 luni, nu se poate lua in calcul o reabilitare de drept ca in cazul suspendarii!? Nu s-ar putea depune cerere de rectificare a datelor din cazier direct la serviciul caziere conform art.22 din Lg. 290/2004? Care ar fi actele doveditoare cerute de lege, sa fie hot. judecatoreasca de reabilitare? :-/
Rectificarea datelor inscrise in cazier inseamna faptul ca anumite date au fost inscrise gresit.
Cererea de reabilitare judecătorească se admite dacă cel condamnat întruneşte următoarele condiţii:
a) nu a suferit o nouă condamnare în intervalul prevăzut în art. 135;
b) îşi are asigurată existenţa prin muncă sau prin alte mijloace oneste, precum şi în cazul când are vârsta de a fi pensionat sau este incapabil de muncă;
c) a avut o bună conduită;
d) a achitat în întregime cheltuielile de judecată şi despăgubirile civile la plata cărora a fost obligat, afară de cazul când partea vătămată a renunţat la despăgubiri, sau când instanţa constată că cel condamnat şi-a îndeplinit în mod regulat obligaţiile privitoare la dispoziţiile civile din hotărârea de condamnare.
Potrivit art.13 alin.1 lit.b din Legea nr.290/2004, persoanele inscrise in cazierul judiciar sau cu privire la care s-au facut notari provizorii se scot din evidenta daca se afla in una dintre urmatoarele situatii: a intervenit reabilitarea judecatoreasca sau de drept.
Deci solutia este sa faci cerere de reabilitare judecatoreasca si prin care sa soliciti si radierea din cazierul judiciar a pedepsei primite.
Reabilitare
Bogdan_m
Buna dimineata.
Va cer ajutorul intr-o problema foarte presanta.
Am fost condamnat in anul 2000 la o pedeapsa de 9 luni( " pentru art 208 al.1, 209/1 lit ... (vezi toată discuția)