avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... formular de comanda poate fi?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

formular de comanda poate fi?

Buna Ziua

Am intilnit o situatie absurda am incheiat un formular de comanda Acesta poate tine loc de Contract? intre doi agenti economici?
Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde
Cel mai recent răspuns: vrica , utilizator 21:10, 6 Aprilie 2008
In nici un caz!!! :((
Cel mult formularul de comanda ar trebui sa aiba la baza un contract!
Cum ati incheiat acel formular de comanda?
In unele cazuri el poate avea functie contractuala.
vrica a scris:

Buna Ziua

Am intilnit o situatie absurda am incheiat un formular de comanda Acesta poate tine loc de Contract? intre doi agenti economici?
Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde

Depinde ce clauze contine comanda. daca e mai mult de la data x imi livrezi cantitatea y de marfa se poate retimne ca si contract-daca sunt trecute pret, conditii de plata, etc. Daca precizezi la ce vrei sa stii daca respectiva comanda poate tine loc de contract daca detaliezi continutul...In starinatate contractul e simpla intelegere verbala intre partenerii de afaceri, dar nu e cazul la noi...
comanda are valoare de contract d.p.d.v..fiscal ( pentru aplicarea scutirii este precizat in mai multe OMFP-uri si OMEF -uri)
Multumesc mult pentru intrebarile suplimentare pe care mi le-ati pus
Formularul este cu valoare dar are si mentiunea ca am dreptul ca in 7 zile de la emiterea contractului sa ma retrag.Am semnat formularul in 04 Dec.2007 dar nici pina in ziua de astazi nu mi s-a prezentat nici un contract spre semnare ci am primit factura sa achit valoarea formularului de comanda Acest formular a fost semnat la noi in Romania si nu inteleg de ce trebuie sa stiu cum se procedeaza in strainatate
Perioada de livrare este mentionata de 5 saptamini dar acest lucru nu s-a intimplat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva exista la export?? mihavasile mihavasile Buna ziua, Vreau sa export carne in tarile din afara spatiului UE.Vama si firma de shipping nu mi iau TVA spunand ca operatiunile de export sunt scutite de ... (vezi toată discuția)
Gestiune tinuta global valoric loremakkai loremakkai Buna ziua, am si eu o intrebare referitoare la intocmirea receptiilor la un magazin alimentar, la care gestiunea este tinuta global valoric. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Am o problema cu un contract comercial, redactat in termeni neclari, ... zaqwert zaqwert Am o problema cu un contract comercial, redactat in termeni neclari, in urma caruia m-am ales cu un proces cu obiect de cerere cu valoare redusa iar in urma ... (vezi toată discuția)