avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... plagiat
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

plagiat

as vrea sa stiu ce urmari juridice are faptul ca plagiezi ceva,de exemplu un articol. este plagiatul o infractiune?
as dori cat mai multe informatii. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 18:02, 15 Ianuarie 2011
Aici gaseste informatia: [ link extern ]
Acuma a schimbat de denumire, este vechia agentia romana pentru protejarea drepturi de autor, si se numeste Oficiul Roman pentru drepturile de autor, care depinde direct de Guvern si are rol de a controla si sanctiona toate faptele in indeplinire a legea.

Ca sa stis ca potrivit art 9 a legea nr. 8/1996 cu modificările şi completările ulterioare, nu pot beneficia de protecţia legală a dreptului de autor următoarele:
►ideile, teoriile, conceptele, descoperirile ştiinţifice, procedeele, metodele de funcţionare sau conceptele matematice ca atare şi invenţiile, conţinute într-o operă, oricare ar fi modul de preluare, de scriere, de explicare sau de exprimare;
►textele oficiale de natură politică, legislativă, administrativă, judiciară şi traducerile oficiale ale acestora;
►simbolurile oficiale ale statutului,ale autorităţilor publice şi ale organizaţiilor cum ar fi: stema, sigiliul, drapelul, emblema, blazonul, insigna, ecusonul şi medalia;
► mijloacele de plată;
► ştirile şi informaţiile de presă;
► simplele fapte şi date.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
Alvaro Liniers, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi autor cantece patriotice comunism si discurs ceausescu AndreeaVaduva AndreeaVaduva Buna ziua, Are cineva idee cum se pot obtine drepturile de utilizare pentru bucatele din cantece comuniste si discursuri ale lui Ceausescu intr-un produs ... (vezi toată discuția)
Pamflet Zooby Zooby In ce conditii pot prelua pe un blog stiri pe care sa le abordez prin prisma unui pamflet ? (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru stiri dl.Escu dl.Escu Buna ziua, Vreau sa imi fac un site cu articole. Ma gandeam sa copiez niste articole de pe alte site-uri. Este ilegal ce vreau sa fac? Pe site-ul respectiv ... (vezi toată discuția)