avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... facilitati la pensionare daca am lucrat si in armata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

facilitati la pensionare daca am lucrat si in armata

sunt nascut in 4 .03.1955.sex M.am vechime in munca de 37 ani.am lucrat in armata 12 ani , in perioada 1975-1987, din care 2 ani a fost scoala de subofiteri.beneficiez de vreo facilitate la pensie sau nu?Cand pot iesi la pensie?
Cel mai recent răspuns: VIRGINIA RADU , Consilier juridic 17:14, 15 Ianuarie 2011
Va puteti pensiona la limita de virsta dupa anul 2020 luna Martie la virsta standard de pensionare de 65 ani daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 15 ani. Stagiul standard complet de cotizare este de 35 ani.*

Va puteti pensiona anticipatat dupa anul 2015 luna Martie la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 45 ani.*

Va puteti pensiona anticipatat partial dupa anul 2015 luna Martie la virsta de 60 ani** daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 35 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala cili1959 cili1959 Buna seara . Sunt cadru didactic , de sex masculin nascut in 1954, luna decembrie M-am incadrat in anul 1975 in septembrie , in luna octombrie 1975 am plecat ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala mihaela ramona mihaela ramona Tatal meu este nascut la 28.03.1952 si are un stagiu de cotizare de peste 30 de ani. Cand poate iesi la pensie anticipata partiala? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare pricopan01 pricopan01 M-am nascut in anul 1959, luna ianuarie.Lucrez din anul 1980. Am lucrat 20ani si 10 luni in grupa I-a de munca. As vrea sa stiu la ce varsta ma pot pensiona. (vezi toată discuția)