avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general legea contabilitatii actualizata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

legea contabilitatii actualizata

Ma ajutati cu Legea contabilitatii actualizata? Ma intereseaza in mod special termenele de pastrare a documentelor justificative si a registrelor de contab, sunt modificari fata de cei 10 ani si 50 pentru statele de plata?
Cel mai recent răspuns: contabil20 , utilizator 23:51, 15 Ianuarie 2011
Art. 25. - (1) Registrele de contabilitate obligatorii şi documentele justificative care stau la baza înregistrărilor în contabilitatea financiară se păstrează în arhiva persoanelor prevăzute la art. 1 timp de 10 ani, cu începere de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite, cu excepţia statelor de salarii, care se păstrează timp de 50 de ani.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1) se pot stabili, în mod justificat, prin ordin al ministrului economiei şi finanţelor, registrele de contabilitate şi documentele justificative care se păstrează timp de 5 ani.

Ordin nr. 3512 din 27/11/2008
Art. 3. - Se aprobă documentele financiar-contabile cuprinse în anexa nr. 4, care se păstrează timp de 5 ani, cu începere de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite, în arhiva persoanelor prevăzute la art. 1 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată.
Puteti vedea anexa 4 aici:
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...
Nu vad in Nomenclatorul documentelor financiar contabile, factura fiscala. Si nici in cele aprobate sa se pastreze doar 5 ani.Sa inteleg ca se pastreaza tot 10 ani si doar NIR-urile 5 ani?
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp de pastrare acte contabile mirceajk mirceajk Cat timp se pastreaza in arhiva contabila facturile emise si cele primite, inclusiv chitantele ? Care este prevederea legala ? ... (vezi toată discuția)
Cat timp se pastreaza documentele contabile? analici analici Buna ziua Cati ani se pastreaza documentele contabile? (vezi toată discuția)
Distrugerea actelor contabile ioanmatyas ioanmatyas Cum se procedeaza la distrugerea actelor contabile dupa 5 ani(receptii si altele) Am receptii din anul 1991 si nu stiu cum sa le distrug legal. (vezi toată discuția)