avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina ridicata de pe strada, doresc sa fac plangere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina ridicata de pe strada, doresc sa fac plangere contraventionala

In data de 15.01.2011 mi-a fost ridicata masina de pe o strada din sectorul 6. Banuind motivul pentru care nu am gasit-o unde am lasat-o m-am dus la parcul de depozitare al firmei si am gasit-o acolo. un agent comunitar mi-a comunicat faptul ca masina a fost ridicata pentru ca nu am asigurat spatiul de cel putin 1 m pt. circulatia pietonilor. Mentionez ca in locul unde parcasem masina nu exista nici un semn de interzicere a parcarii in zona precum nu exista nici vreun anunt referitor la ridicarea masinilor. Am platit taxa de 677 ron in aceeasi zi. In afara de dispozitia de ridicare data de catre agentul comunitar si de factura pentru achitarea taxei nu am primit nici un alt document cum ar fi un proces verbal. Doresc sa contest in instanta dispozitia de ridicare pentru a-mi recupera banii. va rog sa-mi spuneti daca trebuia sa primesc si un pv sau alte documente si pe ce se poate baza in mare actiunea de contestatie, deoarece nu-mi pot permite un avocat si o voi face personal. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Viorel Danciu , Mediator 16:25, 15 Aprilie 2021
Fiind pe un drum public , competenta de a dispune masuri legale in ceea ce priveste vehiculele stationate neregulamentar revine in exclusivitate Politiei Rutiere si nu unui serviciu cu caracter de societate comerciala sau politiei comunitare . dispozitia de blocare/ridicare trebuie emisa in baza unui proces verbal de contraventie .
Cum a fost finalizat acest caz?
Nici pana astazi nu am primit procesul verbal. Actiunea in instanta nu am depus-o deoarece avocatul cu care am discutat era prea ocupat cu alte cazuri prin iunie-iulie cand se implinisera 6 luni. Acum ar fi prea tarziu daca as gasi un avocat?
Buna ziua. In data de 17.09.2012 mi-a fost ridicata masina de pe o strada cu sens unic. O banda de pe aceasta strada este rezervata pentru ambulante, iar masina am stationat-o pe aceasta banda. Mentionez ca in OUG 195/2002 republicata scrie asa: "Art. 64 (1) Politia rutiera poate dispune ridicarea si depozitarea in locuri special amenajate a vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila si care constituie un obstacol pentru circulatia publica.", deci o banda de mers era libera pentru circulatie. Am vreo sansa sa castig in instanta? . Doresc sa mai mentionez ca procesul-verbal de constatare a contraventie mi-a fost intocmit de catre un agent de la Politia Primariei. In art. 64 din OUG 195/2002 scrie ca Politia rutiera poate dispune ridicarea autovehiculului. Nu doresc raul nimanui, dar pe acea banda pe care am ststionat mai erau parcate 5-6 masini, pentru ei nu se aplica Legea?...Multumesc
termenul este de 15 zile de la comunicare sau luarea la cunostință... dar din căte înteleg, a trecut termenul de 15 zile... doar in actiune in pretentii va mai puteti indrepta impotriva lor... acolo termenul de prescriptie este de 3 ani... Succes.
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2021
Ioan Viorel Danciu, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parere privind ridicare auto niculaet niculaet Buna ziua! As dori o parere juridica in urmatoarea speta: In cursul zilei de astazi, masina unui prieten a fost ridicata de pe Calea Giulesti, de catre firma ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina axl24 axl24 Buna ziua, acum, circa 2 saptamani mi-a fost ridicata masina pentru parcare neregulamentara(langa trecrea de pietoni). Situatia este urmatoarea: pe sensul opus ... (vezi toată discuția)
Ridicari autoturisme. pot castiga plangerile contraventionale? cristianstefanescu cristianstefanescu Buna ziua Astazi 2 masini mi-au fost ridicate, a mea si a pritenei mele, pe motiv de parcare pe trotuar in sectorul 6 pe str. Calea Apeductului in ... (vezi toată discuția)