Buna ziua,
As dori sa imi raspunda si mie cineva.in martie eu si sotul meu,casatoriti,plecam in spania cu bebelusul nostru in varsta de 1 anisor,si as dori sa stiu ce acte imi trebuie pentru el sa pot sa il scot din tara????si cam cat timp dureaza actele necesare???astept raspunsul dvs...va multumesc..
Va trebuie pasaport pentru copil.Mergeti cu copilul impreuna cu sotul la serviciu pasapoarte,deoarece in situatia in care este prezent doar unul dintre parinti va trebuie acordul celuilalt sot pentru intocmirea pasaportului copilului prin notariat.
Dureaza cam 10 zile lucraoare eliberarea pasaportului.Trebuie sa aveti certificatul de nastere al copilului,certificatul de casatorie si buletinele toate in original.Mergeti la cec si achitati cele 2 taxe.In vara eu am platit aprox.300 lei.Restul cerere,fotografii se fac la serviciul pasapoarte.
Multumesc pentru raspunsul dvs.stiti cumva daca trebuie sa iau vreo adeverinta de la primarie,ca pentru buletin,ca sa fac pasaportul copilului.????astept raspunsurile dvs.multumesc
Sunt necesare urmatoarele acte:
* cererea tip si anexa (cartonas);
* certificatul de nastere, in original si copie ;
* actele de identitate ale parintilor in original si copie;
* consimtamantul ambilor parinti autentificat la notariat sau dat in fata lucratorului de pasapoarte;
* documente justificative din care sa rezulte motivarea solicitarii;
* chitantele CEC sau trezorerie privind achitarea taxelor de emitere a pasaportului.