avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum sunt platiti cei cu studii superioare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum sunt platiti cei cu studii superioare?

Ma intereseaza sa stiu ce salariu ar trebui sa am, daca, de exemplu eu, am terminat facultatea de Contabilitate si Finante (Economist) anul trecut si lucrez de 2 ani in vanzari auto (consilier vanzari). Legea e data cu dus si intors mi se pare mie. Daca nu lucrezi pe domeniul in care ai terminat studiile superioare nu poti beneficia de salariul care intra la categoria "cu studii superioare". Poate ma lamuriti si pe mine in situatia in care eu pe cartea de munca am 600 RON, brut. Nu mai vorbesc ca am si vechime de 5 ani in campul muncii, dar si asta e cu dus si intors.
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 08:22, 9 Aprilie 2008
Asa si este. Legea prevede nivelul de pregatire pentru fiecare ocupatie. Daca ati absolvit 2 facultati si ocupati un post de vanzator ambulant angajatorul este obligat sa asigure salariul minim pe economie pentru necalificati.
Solutia este una singura, daca nu va multumeste salariul trebuie sa cautati un alt loc de munca mai bine platit. Atata timp cat angajatii nu vor fi dispusi sa-i schimbe locul de munca in cautarea unuia mai bun, salariile nu vor creste. Statul impune un minim insa angajatul ar trebui sa vizeze un salariu mult mai mare decat acest minim. Pentru asta insa ar trebui sa se implice. Suntem intr-un cerc vicios, angajatii nu prea muncesc, angajatorii nu prea platesc.
Salarizarea personalului încadrat se stabileste ţinând cont şi de standardele ocupaţionale corespunzătoare ocupaţiei respective.
elis a scris:

Salarizarea personalului încadrat se stabileste ţinând cont şi de standardele ocupaţionale corespunzătoare ocupaţiei respective.

:) Esti simpatic elis=D>, cred ca am citit de vreo 5 ori fraza asta postata de tine in diverse topicuri.
Problema in Romania este ca nu avem cultura muncii. Majoritatea angajatorilor nu acorda salarii mai mari pentru faptul ca angajatii nu sunt eficienti. Persista mentalitatea veche care spune: am studii superioare deci merit salariu mare. Insa lucrurile nu sunt tocmai asa, trebuie sa fii eficient la locul de munca, sa-l faci pe angajator sa tina cu dintii de tine. Atata timp cat tu ca si angajat aduci valoare adaugata societatii respective, iti poti impune punctul de vedere si referitor la salariu.
;)
te deranjeaza? Legea este clara in ceea ce priveste salarizarea celor cu studii superioare.
Eu macar nici nu am trimis-o sa-si caute un alt loc de munca.;)
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu ma deranjeaza, dimpotriva. Imi place ca sustii aceasta idee.

Cat priveste indemnul meu de as-si cauta un loc de munca mai bun, voi sustine aceasta idee la infinit. Daca piata muncii este dinamica, salariile vor creste si va creste si economia. Se va forma si o alta mentalitate despre munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu platit necorespunzator ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua! Pun o intrebare pt o prietena care are urmatoarea problema. Are studii superioare finalizate cu diploma de licenta, lucreaza intr-o firma pe ... (vezi toată discuția)
Salariul minim cristi0102 cristi0102 Buna seara, In ce masura se poate calcula salariul minim in domeniul privat, pentru absolvent liceu si facultate (licienta inca nu este sustinuta). Pentru ... (vezi toată discuția)
Incadrarea unei functii, tinandu-se cont de coeficientii min. de ierarhizare alexandradian_a@yahoo.ro alexandradian_a@yahoo.ro Buna dimineata, este prima intrebare pe care o pun, daca ma puteti ajuta cu un raspuns, as vrea sa ma lamuresc in aceasta prolema. Lucrez intr-o firma mica, ... (vezi toată discuția)