avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CEREREA DE DIVORT-Va rog sa-mi raspundeti !!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CEREREA DE DIVORT-Va rog sa-mi raspundeti !!!!

Buna ziua,
Eu si sotia ne-am separat demult, iar acum dorim sa introducem actiunea de divort;stiu ca chiar daca avem impreuna o fata de 13 ani, putem divorta in instanta de comun acord.
Sotia mea doreste sa imi cedeze mie toate bunurile mobile si imobile (intrucat in vara va emigra cu copilul, care va ramane in intretinerea ei).
Daca pe cererea de divort specificam ca ne-am inteles asupra pensiei alimentare, intretinerea copilului, bunurile sa imi fie cedate mie, mai trebuie sa platim si alte taxe in afara de cei 39 lei ? Ma refer aici la intelegerea asupra bunurilor (am inteles ca la partajare se depune 3% din valoarea masei partajabile).
Al doilea lucru de care ne temem este ca judecatorul nu va fi de acord cu aceste intelegeri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:38, 17 Ianuarie 2011
Se timbreaza la valoarea contestata a bunurilor.
Daca intelegerea Dv. nu este facuta in scopul fraudarii legii sau a drepturilor altor persoane, nu vad de ce judecatorul nu ar aproba aceasta.
In cazul in care exista un copil minor nu se poate divorta prin acord, eventual din culpa comuna. Partajul se timbreaza cu 3% din valoare, insa daca pana la primul termen veniti cu o tranzactie, taxa de timbru se restituie.

Rectificare: intr-adevar, aplicabile sunt prevederile legii 202/2010!
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Citez din art. II al legii 202/2010:

"2. Articolul 38 (din codul familiei) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 38
Divortul prin acordul sotilor poate fi pronuntat de catre instanta judecatoreasca indiferent de durata casatoriei si indiferent daca exista sau nu copii minori rezultati din casatorie."
veti putea divorta prin acord, cf noii legi, chiar daca aveti un copil minor.
in privinta partajului, taxa de timbru e de 3% din valoarea estimata a bunurilor si cf tot noii legi 202/2010, taxa de timbru nu se mai restituie chiar daca va intelegeti si depuneti tranzactie.
dvs depuneti cererea de divort si tranzactia de partaj dupa cum v-ati inteles si daca va pune in vedere sa timbrati, asta e..
interesati-va in prealabil si la notar, poate fi mai ieftin un partaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar cu copil minor mirelagonzalez mirelagonzalez ambii parinti sunt de comun acord sa divorteze cu partajul si cresterea copilului deasemenea.cum se procedeaza?la notar doar sau si la tribunal? (vezi toată discuția)
Partajul de comun acord amarasteanu amarasteanu Partajul se poate face o data cu divortul? Este un divort prin intelegere, iar la partaj am cazut de acord ca unul dintre soti sa-l despagubeasca pe celalalt ... (vezi toată discuția)
Care este, din punct de vedere al costurilor, cea mai ieftina varianta de divort? eu12345 eu12345 Buna ziua! va rog frumos, ajutati-ma si pe mine cu raspunsul la intrebarea din titlu! este vorba despre un divort in care este implicat un minor si despre ... (vezi toată discuția)