avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare rca deces
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare rca deces

Buna ziua....Acum cativa ani am avut un accident auto. Unul din pasagerii autoturismului meu a decedat. Recent sa incheiat si procesul Am primit o condamnare cu supendare si trebui sa achit o suma destu de mare familiei decedatului. la momentul accidentului aveam asigurare rca. in care era prevazuta si o clauza de deces. Cum trebui procedat?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 10:13, 18 Ianuarie 2011
mergeti la firma unde ati facut RCA-ul si va vor indruma cum trebuie procedat
Decesul persoanei a survenit din vina dvs.?...Daca da...RCA-ul nu acopera vatamari corporale sau decesul persoanelor din autovehiculul dvs. Singura varianta ar fi safi avut CASCO si sa fi avut clauza "accidente de persoane"
Imi pare rau dar tot ce va pot spune este ca pe polita RCA nu prea se despagubesc pagubele la masina vinovatului si deci nici decesul. Incercati totusi la firma care v-a facut RCA.
Asiguratorul RCA nu a fost citat in proces?Dv. nu l-ati chemat in solidar sa participe?
espagubirile se platesc de catre asigurator si in cazul in care partile vatamate sunt in vehiculul vinovatului.Ba mai mult chiar:
Art. 26. - (1) Asigurătorul RCA are obligatia de a despăgubi partea prejudiciată pentru prejudiciile suferite în
urma accidentului produs prin intermediul vehiculului asigurat, potrivit pretentiilor formulate în cererea de
despăgubire, dovedite prin orice mijloc de probă.....

4. cazul în care persoanele care solicită despăgubiri pentru vătămări corporale sunt membrii familiei asiguratului, conducătorului auto sau ai oricărei altei persoane a cărei răspundere civilă este angajată într-un accident de vehicul;
Nu se platesc daune pentru persoanele din autovehiculul care a produs accidentul, numai daca:

10. prejudiciile produse persoanelor sau bunurilor aflate in vehiculul cu care
s-a produs accidentul, daca asiguratorul poate dovedi ca persoanele prejudiciate
stiau ca vehiculul respectiv era furat;
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
nucu$, utilizator
Informatiile dvs. sunt f. sumare: important e sa stim CAND anume s-a produs accidentul pentru a vedea ce ordin al CSA era aplicabil atunci si in ce masura raspundea firma de asigurari la care aveati incheiata asigurarea RCA de atunci.
Daca asiguratorul poate fi obligat la plata, chiar daca nu a fost introdus in procesul penal si avocatul dvs. nu a solicitat obligarea acestuia la plata despagubirilor catre familia victimei decedate, vom vedea ulterior.
Sa speram ca exista o cale ca asigruatorul sa preia obligatia dvs. de plata.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata daunelor de catre asigurator catalinprovita catalinprovita Buna seara stimati domni si doamne! Stiu ca pe polita mea de asigurare se acopera cheltuieli si in cazul ranutilor din accidentele de circulatie. Am avut de ... (vezi toată discuția)
Lamuriri la ordinul csa 5/2010 NELUL NELUL Am avut un accident cu un ansamblu tractor-remorca neinmatriculat, nesemnalizat, ne... A inceput procesul, cercetari, expertize... Conform ordinului CSA ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime ionutcmi ionutcmi Anul trecut in august am avut un accident in care sora si varul meu au fost raniti si au necesitat cateva zile de spitalizare fiecare.Tinand cont ca ei erau la ... (vezi toată discuția)