avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... evitare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

evitare divort

Buna seara: am si eu o intrebare: sotia mea a inaintat divort, sau asa cred, ca mi-a spus acum cateva zile ca doreste sa ne despartim. Eu nu vreau sa divortez, imi iubesc sotia si cred ca putem sa ne rezolvam problemele daca ramanem impreuna. Exista vreo modalitate sa aman divortul la infinit? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 13:07, 11 Aprilie 2008
adrie a scris:

Buna seara: am si eu o intrebare: sotia mea a inaintat divort, sau asa cred, ca mi-a spus acum cateva zile ca doreste sa ne despartim. Eu nu vreau sa divortez, imi iubesc sotia si cred ca putem sa ne rezolvam problemele daca ramanem impreuna. Exista vreo modalitate sa aman divortul la infinit? Va multumesc anticipat.

Primul lucru cred ca ar fi sa va intrebati sotia daca a depus cerere de divort.
Sau puteti afla acest lucru deplasindu va la judecatoria unde aveti stabilit domiciliul sa vedeti daca s a inregistrat aceasta cerere, puteti accesa site ul judecatoriei respective si sa cautati la dosare dupa numele partilor.
Daca nu exista cerere si sunteti convins ca aveti sanse sa ramineti impreuna, incercati sa apelati la un consilier, un psiholog care sa va ajute sa ramineti impreuna.
Mult succes
intr-adevar prima data este bine sa verificati daca s-a introdus cerere de divort. acest ;lucru o puteti face si de acasa intrand pe portalul instantelor.

intotdeauna exista sanse de impacare asa ca multa bafta!
Subscriu sfatului lui orca. Apelati la un psiholog pentru consiliere.
Sfatul meu difera in functie de situatie.

Situatia 1) se spune ca femeile una spun,alta gindesc si alta fac. Deci in primul rind convinge-te, ca intr-adevar nu a fost doar o amenintare. Daca da, ar fi un semnal de alarma,ceva nu e in regula si sotia doreste sa iti transmita indirect ca este timpul pentru o schimbare (sau mai multe).

situatia 2) intr-adevar sotia a pus cererea de divort. Ia-ti relatia sub lupa si cauta sa descoperi,ce nu a functionat,ce a facut-o sa faca acest pas. Incearca sa o recuceresti,daca exista deja un concurent, fa tot posibilul sa il inlaturi.

situatia 3) cu toate incercarile tale disperate (din pacate venite prea tirziu) situatia nu se mai poate schimba si sotia e hotarita sa termine cu tine pe veci...in acest caz aminarile nu vor mai schimba nimic.Dragoste cu de-a sila nu se face.
in acest caz te gindesti ca "balta mai are peste!" , "nu plingi peste laptele varsat" si iti traiesti viata in continuare. Nu esti nici primul, nici ultimul divortat pe lumea asta!!
Lawrentiu, alea sunt actiuni prost facute, de regula...

Dar s-a gandit cineva sa duca un psiholog in instanta? care sa arate ca a studiat relatia lor si care crede (sau nu) ca sunt sanse de impacare ...
Suna tembel, nu? Ma gandeam...

:sticktongue:

Alte discuții în legătură

Divort Sorin777 Sorin777 Am depus actele pentru un divort si sunt intr-o mare dilema, sotia plecase de acasa, a revenit si sunt pe cale sa o iert, as vea sa stiu cum este mai bine de ... (vezi toată discuția)
nu vreau divortul dragulin dragulin Buna ziua Am si eu una sau mai multe intrebari. Sunt casatorit de 3 luni si o relatie cu cu actuala mea sotia de zece ani si sotia vrea sa divorteze insa eu ... (vezi toată discuția)