avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cecuri si bilete la ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cecuri si bilete la ordin

buna.....am cateva probleme destul de grave la care as dori sa primesc raspuns....fiind administratorul unei societati, am emis un bilet la ordin si 2 cecuri...lasate necompletate in alb drept garantie pt furnizarea marfii...firma s-a dus in cap, acuma ma straduiesc sa o introduc in procedura de insolventa..am investit 400 de milioane lei vechi din buzunar..am inregistrat pierderi de 200 de milioane...am executat lucrari platite cu intarziere etc...cert este ca nu mai sunt bani in firma..nici incasari de 4 luni..si sunt atacat pe parte penala pentru emiterea de cecuri fara acoperire...una din firme a depus plangere pt o suma modica de 4000 de lei noi..ce pot sa fac in situatia in care nu detin bunuri personale...am colaborat bine pana la un moment dat..si totul s-a rupt si acuma se indreapta impotriva mea..plus ca mai am un asociat in firma pe car nu-l intereseaza...va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:49, 17 Ianuarie 2011
emiterea de CEC in alb care ulterior sunt respinse de catre banca ca fiind fara acoperire nu este infractiune in sensul prevazut de art 215 CP.

oricum, veti avea nevoie de un avocat ptr a va ajuta in procedura insolventei si ptr plingerea penala. nu strica sa cereti o consultanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec cu ....bucluc adela popescu adela popescu problema este urmatoarea: prietenul meu a dat cuiva o suma de bani, acesta i-a dat in schimb o fila de cec in alb. persoana respectiva nu mai vrea sa-i ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cecuri in alb fara acoperire lucretzia2004@yahoo.com lucretzia2004@yahoo.com un beneficiar de al societatii ne a emis un cec in alb,ulterior noi am introdus cecul il banca, fiind refuzat la plata din motivul lipsei totale de disponibil, ... (vezi toată discuția)
Despre noul cod penal jewelled jewelled In actualul Cod Penal, in vigoare de 2 ani, fara Norme, CECURILE FARA LIMITA de suma (ca si incalcare a legii) nu mai sunt incadrate penal. Exista pe rol un ... (vezi toată discuția)