avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despre Noul Cod Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despre Noul Cod Penal

In actualul Cod Penal, in vigoare de 2 ani, fara Norme, CECURILE FARA LIMITA de suma (ca si incalcare a legii) nu mai sunt incadrate penal. Exista pe rol un proces la instanta Brasov in care se judeca un astfel de caz si este incadrat la Penal. Poate fi transferat la Codul Comercial ?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 18:13, 21 Mai 2012
art 215 inca nu este abrogat. emiterea de CEC fara acoperire este inca infractiune. nu este infractiune emiterea de CEC in alb, cu titlu de garantie.
Codul penal este in vigoare de mai bine de 40 de ani, deci va uitati in codul gresit. Codul comercial nu mai exista, normele au fost preluate si modificate de Noul cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea juridica a unui administrator de firma kitty24 kitty24 Daca am fost administrator al unei firme, am semnat bilete la ordin, si alte documente ale firmei, iar acum nu mai sunt, si firma nu isi poate onora biletele ... (vezi toată discuția)
Proceduri file cec refuzate Cent Cent Buna ziua, Daca stie cineva, va rog mult sa imi explicati la ce sa ma astept din momentul in care o fila CEC depusa in banca nu a avut acoperire. Cunosc ... (vezi toată discuția)
Cecuri si bilete la ordin leopard79 leopard79 buna.....am cateva probleme destul de grave la care as dori sa primesc raspuns....fiind administratorul unei societati, am emis un bilet la ordin si 2 ... (vezi toată discuția)