avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie

- prima nelamurire - daca agentul de circulatie te opreste si-ti comunica ca ai fost inregistrat de aparatul radar in oras cu 71 km/h, cat este amenda?
- a doua nelamurire - este suficient sa-ti comunice viteza, sau trebuie sa-ti arate filmul in care esti inregistrat cu aceasta viteza, sau macar in prezenta soferului sa solicite informatii cu cat a circulat autoturismul respectiv.
Cel mai recent răspuns: miri47 , utilizator 22:29, 17 Ianuarie 2011
I- 4-5 puncte amenda si 3 puncte de penalizare ., adica intre 268-335 lei
II - este sfiecient sa-ti comunice viteza inregistrata. daca aveti nelamuri , puteti cere sa fiti lamurit, iar daca nu sunteti de acord puteti contesta procesul verbal
nu sunt obligati sa arate filmul sau plansa fotografica, aceasta se comunica doar instantei in cazul in care se va face contestatie.
Daca veti contesta in termen de 15 zile ,in instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei,procesul verbal,solicitati ca politia sa depuna dovada contraventiei care v-a fost retinuta.
Politia va fi obligata sa depuna fotografiile efectuate,intrucat acesteia ii revine sarcina probatiunii..
multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda radar fix, cosereni, ialomita BogdanH BogdanH Buna ziua! Am primit o amenda la un radar fix in localitatea Cosereni, jud. Ialomita. In procesul-verbal scrie ca \"a fost inregistrat cu dispozitivele ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pe o perioada de 90 de zile Marco7 Marco7 Buna ziua. As dori un sfat. Am fost inregistrat de radar cu 122km/h pe DN1, in afara localitatii, dar pe o portiune de curba cu limitare de viteza de 60 km/h ... (vezi toată discuția)
Sanctiune radar in miscare - cum pot contesta pv. AlicAmadeus AlicAmadeus Buna ziua, In 24.02.2017 la ora 17:40 vad din sens opus o masina venind in directia mea la care la un moment dat porneste girofarele si ma opreste \" dupa ... (vezi toată discuția)