avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa-mi pierd apartamentul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa-mi pierd apartamentul?

Am cumparat (cash nu prin banca) un apartament care nu este inca pe numele meu pentru ca dezvoltatorul a luat imprumut de la banca si a garantat cu imobilul/terenul. Mi s-a zis (multumesc ynocentta) ca trebuie sa notific dezvoltatorul cu termen cu obligatia a ma pune in drepturi.

1. Cum fac asta? Nu detin cunostintele de specialitate si nu stiu cum se procedeaza, insa m-as bucura daca m-ar putea ajuta cineva.

2. Ce pot sa mai fac ca sa nu am probleme cu banca? (daca dezvoltatorul nu plateste creditul pot sa-mi pierd apartamentul?). Pana acum am doar un antecontract de vanzare-cumparare. Sa notific si banca cumva?
Cel mai recent răspuns: sebisibiu , utilizator 00:52, 1 Mai 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Situatia este foarte neplacuta.
Nu aveti un drept de proprietate.
Aveti dreptul de a va obtine banii inapoi in caz de probleme majore.
O alta problema poate fi aceea ca exista riscul sa nu ii recuperati pe toti...:(

Urmati sfatul colegului Clemente si mergeti la o persoana de specialitate sa vada actele.
Nu mergeti insa la notar intrucat nu are nicun sens.Chiar daca ati facut actul la notar nu conteaza...
Trebuia sa va informati temeinic mai inainte de a incheia actul juridic...

avocat Claudiu Lascoschi
Destul de neplăcută situaţie...titlul mesajului este impropriu...nu puteţi pierde ce nu aveţi deocamdată. Dincolo de particularităţile speţei, care trebuie analizate foarte atent ( atât actul dvs. cât şi obligaţiile promitentul vânzător către bancă precum şi demersurile acesteia până în prezent), general vorbind, dacă dezvoltatorul, după o prealabilă punere în întârziere prin intermediul unui executor judecătoresc, refuză încheierea actului autentic pentru transferul proprietăţii, puteţi solicita în instanţă perfectarea vânzării, respectiv pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de act autentic.
Însă, repet, sub rezerva respecării întocmai a clauzelor din antecontract...
Complicat şi neplăcut! Succes!!!
Just my 2 cents!:">
Eu cred ca blocul nu a fost finalizat.
In aceasta situatie este foarte greu sa poata face ceva...care sa il ajute efectiv...

avocat Claudiu Lascoschi
stati de vorba personal cu un avocat ca sa va ajute sa descurcati itele problemei dvs.

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)
Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament nou ipotecat in favoarea finantatorilor mirceas88 mirceas88 Buna ziua, Sunt in situatia in care trebuie sa ma deci daca semnez un antecontract pt un apartament nou, in constructie, asa cum este propus documentul sau ... (vezi toată discuția)