avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Tatal meu a divortat de mama mea si s-a recasatorit.Vreau sa stiu ce drepturi la mostenire am dupa decesul tatalui meu si a mamei mele vitrege?Mentionez ca tatal meu a murit acum 7 ani si nu s-a facut cuccesiunea ci doar un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere intre cumnata mea (sotia fratelui meu) si mama mea vitrega (eu fiind plecat la munca in Spania).Acum a decedat si mama vitrega si am constatat adevarul.Cumnata mea nu vrea sa faca nicio succesiune spunand ca ea are totul,ca are act de vanzare cumparare pe tot apartamentul.Am uitat sa va spun ca este vorba de mostenira unui apartament cu 3 camere.Sustine ca,in trecut , in actul de dobandire prin cumparare a apartamentului de catre mama vitrega+tatal meu natural ,ar exista mentiunea scrisa, de mama vitrega ca:"apartamentul s-a cumparat cu banii rezultati din vanzarea a 2 imobile(un apartament mostenire de la sora sa, decedata +casa parinteasca a ei)" .Si prin urmare ea (mama vitrega) s- a considerat mereu ca ea este singura proprietara a apartamentului .Lucru ce i l-a "bagat" in cap si cumnatei mele,de se considera ea singura proprietara.Cum ramane cu faptul ca in cei 34 de ani de casatorie dintre ei (tatal meu cu mama vitrega) si tatal meu s-a vandut si el casa parinteasca +o mostenire de la fratele sau decedat fara copii dar nu s-a scris in nici un act?Prin urmare banii lui au fost la comun iar banii ei au fost numai ai ei.Cu respect va rog sa-mi trimiteti un raspuns pe adresa mea de e-mail la inrebarea :am sau nu am nici un drept de mostenire ?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 08:29, 18 Ianuarie 2011
Aveti vocatie la mostenire doar dupa tata, nu si dupa mama vitrega (doar dupa mama naturala).
Puteti solicita biroului de carte funciara din localitate copia actelor referitoare la apartament.
Teoretic, daca a fost cumparat de ambii in timpul casatoriei era bun comun si ar fi trebuit sa existe un certificat de mostenitor dupa decesul tatalui.
Va trebui sa verificati daca tatal, la data decesului, avea bunuri in proprietate (puteti solicita un rol fiscal pentru anul 1997 de la primarie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor- probleme in obtinerea lui images images Am probleme cu obtinerea unui certificat de mostenitor in urma decesului tatalui vitreg al mamei mele. Am fost la notari si acestia ma plimba pe drumuri, ... (vezi toată discuția)
Se poate face ceva? josephx90 josephx90 Buna! Am sa trec direct la subiect,pe vremea comunismului bunicul meu a avut mai multe case si din aceasta cauza a trecut o casa pe o sora mamei vitrege a ... (vezi toată discuția)
Succesiune simona denisa simona denisa buna tuturor am si eu o problema la care,deocamdata,nu-i gasesc rezolvarea dar am sa incep sa va povestesc cam cum stau lucrurile.Tatal meu a decedat cand eu ... (vezi toată discuția)