avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Abuzuri forumuri
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Abuzuri forumuri

Verisoara mea a fost banata pe un forum din motive stupide. Acel forum [EDITAT] incalca dreptul la libera exprimare a userilor. Cel mai recent a fost bnata pentru ca a multumit frumos unui user care i-a explica ceva.
Uitati Dovada:
[ link extern ]
Oare suntem singura tara care nu are o legiskatie impotriva unor forumuri? Impotriva acestor admini care fac astfel de abuzuri? Au un regulament tipic comunist.

Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 13:57, 19 Ianuarie 2011
fiecare forum are un regulament fie el comunist sau nu, care trebuie citit cu atentie si respectat pe cat posibil, sunt convinsa ca nu au nimic personal cu verisoara dvs
1. Atat pentru mine cat si pentru verisoara mea este ceva ABUZIV. O fi regulament dar sa aiba un regulament mai normal. Aceasta atitudine abuziva e ca si cu ai fi arestat pe strada pentru ca multumesti unui concetatean ca ti-a indicat drumul spre spre un anumit obiectiv turistic.
2. Cine oare o avea interes de nu apare LEGISLATIE impotriva acestor abuzuri?
Este un spatiu privat si proprietarul are si dreptul de abuz (desi intelesurile sunt multiple :P ) . La dvs pe proprietate aveti dreptul sa interziceti oricui sa ia cuvantul din orisice motive. Chiar il puteti da afara. Dreptul la libera exprimare trebuie sa fie respectat de stat, nu de persoane private.
Da, din nefericire fiind un forum privat, ei pot face cam ce vor. Astfel de forumuri/indivizi e cel mai bine sa fie aranjare frumos cu un blog unde se descriu abuzurile facute si debandada de acolo. Asta e drept la libera exprimare, iar anti-reclama pentru un forum nu strica niciodata.
Mie mi se pare foarte simplu: nu iti plac regulile, nu participi. Uite, de exemplu, dvs ati incalcat deja regulamentul de postare de pe ACEST forum, motiv pentru care v-am editat mesajul. Pot sa pun pariu ca nu ati citit macar regulile, desi scrie cu rosu ca va asumati respectarea lor la postarea unui mesaj, dar daca v-ati trezi acum cu o sanctiune nu-i asa ca v-ar deranja? Putina responsabilitate inaintea aruncarii cu piatra nu strica.

In alta ordine de idei, sanctionarea pe motivul incalcarii reale a unui regulament nu este niciodata un motiv "stupid", oricat nu v-ar placea regulamentul respectiv. E exact ca si cum te duci la cineva in vizita, ti se spune ca pentru a intra trebuie sa te descalti, nu vrei, si esti invitat sa pleci. Asta e regula casei, chiar daca tie nu ti pare normal sa te descalti. Asa cum tu ai principiile si regulile tale, si persoana cealalta are principiile si regulile ei. Cata vreme iti aduce la cunostinta aceste reguli nu poti decat 1. sa te conformezi sau 2. sa nu participi.

Intrebati dvs
Cine oare o avea interes de nu apare LEGISLATIE impotriva acestor abuzuri?

Pentru ca nu sunt abuzuri. Legea nu are nicio treaba cu reglementarea in detaliu a spatiilor private. Nu reglementeaza nimeni ce culoare trebuie sa aveti covorul in casa, tot asa cum nimeni nu reglementeaza "comunismul" unui regulament de forum (intre noi fie vorba, regulamentul acelui forum este mult mai permisiv si mai putin detaliat ca cel al acestui forum, pe care subliniez - daca mai era nevoie - ca trebuie sa il respectati). Nu va pune nimeni sa participati acolo, este pura dvs optiune, care trebuie manifestata in cunostinta de cauza (adica a regulilor).

@BX: de ce trageti concluzii pripite despre modul in care a fost aplicata sanctiunea respectiva si despre cine cum trebuie "aranjat"?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Abuzuri pe un forum aea aea Am probleme pe [EDITAT] un forum guvenat de abuzurile moderatorilor , azi le-am trimis somatie dar nu stiu ce pot face in situatia data : ... (vezi toată discuția)
Acest forum ContSters140930 ContSters140930 Frati romani, sunt unii care uita ca, Romania este un stat de drept. Refuz sa cred ca, acest forum este apanajul unor persoane care dicteaza doar dupa bunul ... (vezi toată discuția)
Acces pe un forum eder eder Am avut o discutie pe un forum, purtata prin mesaje private, cu un alt user, care, neimpartasind parera mea, mi-a spus ca imi da raport, dupa care a si facut ... (vezi toată discuția)