avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Acces pe un forum
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Acces pe un forum

Am avut o discutie pe un forum, purtata prin mesaje private, cu un alt user, care, neimpartasind parera mea, mi-a spus ca imi da raport, dupa care a si facut acest lucru. Mentionez ca pe acel forum poti sa raportezi moderatorilor inclusiv o discutie purtata pe privat, adica ai aceasta optiune (regula mai noua), insa in regulament este prevazuta ca sanctiune ,,limbajul neadecvat,, , fara a se mentiona daca acesta este sanctionat si prin mesaje private. In schimb, cand este vorba despre o sanctiune prin mesaj privat, acest lucru este mentionat expres (Spam prin PM - de ex.), de unde se deduce ca acolo unde nu este specificat acest lucru, sanctiunea se refera doar la interventia publica, pe forum.
In fine, limbajul meu nu a fost exagerat, userul mi-a spus ca-mi da raport, eu i-am aratat ca nu are motiv, el mi-a dat, iar abia dupa aceea i-am spus ca este prost si idiot pentru ca mi-a dat raport fara motiv (exact asta fiind motivul pentru care m-am adresat asa, fara injurii sau altceva). Acest user mi-a dat iar raport si un moderator mi-a interzis accesul pe forum pe o perioada de 6 zile. Problema este ca ma deranjeaza pozitia acelui moderator, cu care am mai avut discutii in contradictoriu si din cate imi aduc aminte si atunci a avut un comportament abuziv.
Mi se pare o incalcare a drepturilor mele faptul ca mi-a interzis accesul pe forum, avand in vedere ca discutia purtata cu acel user a fost purtata prin mesaje private, deci nu se putea considera insultat de faptul ca i-am spus ca este prost (fie vorba, nici nu avea dreptate in ceea ce sustinea).
In fine, mi-am facut un alt cont si i-am dat un mesaj privat moderatorului in care i-am aratat ca eu am fost cel provocat pentru ca acel user initial m-a amenintat, dupa care m-a si raportat fara motiv, adica i-am explicat ca acel user a incalcat regulamentul atunci cand a abuzat de functia raport.
Drept raspuns, acest moderator mi-a blocat si contul nou facut pe motiv ca este clona, insa, in regulament, un cont se considera ca este o clona daca este folosit pentru a promova anunturile contului blocat anterior (este vorba despre publicitate), ceea ce eu nu am facut, dimpotriva, i-am dat mesaj acestui moderator si i-am spus exact cine sunt si ce obiectii am, solicitandu-i sa-mi deblocheze primul cont.

Cam asta este situatia, poate ca pare o joaca, insa mie, care folosesc sectiunea de publicitate, decizia acelui moderator de a imi interzice accesul imi provoaca prejudicii obiective pentru ca ma impiedica sa-mi comercializez marfa. Daca insultam public, pe forum, pe cineva, sau daca vorbele mele ar fi putut deranja alti useri, as fi fost de acord, insa asa, pentru o discutie purtata pe privat, doar intre mine si acea persoana, fara injuraturi sau alte vorbe grele, eu consider masura moderatorului ca fiind un abuz.

Daca puteti sa-mi spuneti cum pot sa ma apar in fata acestui moderator cu care am mai avut probleme in trecut.
Poate fi el considerat functionar public ? Unde pot sa il reclam, la politie, la protectia consumatorului ?

Multumesc.


Cel mai recent răspuns: eder , utilizator 14:39, 11 Octombrie 2011
poi trebuia sa spuna a cui clona esti , altfel nu are probe...din cate stiu eu doar adminii si supermoderatorii au acces la ip-uri , nu toti mozii...
pe acel forum trebuie sa fie o sectiune de administrativ unde se spun doleantele si unde poti intra chiar daca esti banat...
sper ca nu despre forumurile de sport este vorba ...
Nu era nevoie sa spuna, pentru ca i-am spus eu cine sunt. Imediat dupa ce mi-a blocat contul vechi, mi l-am facut pe acesta tocmai ca sa-i spun ca a actionat abuziv si sa mi-l redeschida. Deci stia cine sunt pentru ca i-am spus eu.
Individul asta nu este singurul care procedeaza asa.
Pe alt forum mi s-a intamplat ca un alt moderator sa vrea sa-i trimit prin posta un produs, eu l-am refuzat, m-a tinut minte si a inceput sa-mi faca sicane. Ma acuza direct in topicul meu de diverse incalcari ale regulamentului, iar cand eu ii demonstram in scris ca nu este cum spune el, imi stergea explixcatiile pentru ca ii demonstrau falsitatea si reaua credinta.
Mai sunt si oameni din acestia, problema este ca li se acorda o putere foarte mare si, in definitiv, este un tip de cenzura, de incalcare a drepturilor.
Cel pentru care am deschis acest post mi-a blocat accesul fara sa aiba o baza legala prevazuta de regulamentul forumului, adica a facut-o de la el putere. Eu ce pot sa fac in situatia asta ?
Raporteaza moderatorii adminului sau chiar owner-ului si descrie situatia. Alternativ, nu mai intra pe acel forum. Fiind forum privat, aia pot cenzura orice vor.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sugestie privind cenzura pe forum Holda Finance Holda Finance Rog administratorii forumului sa realizeze un audit intern legat de cenzura mesajelor de pe forum. Principalul motiv pentru care adresez aceasta sugestie este ... (vezi toată discuția)
Modificare: doar moderatorii mai pot sterge mesaje Admin Admin Incepand de astazi, utilizatorii nu isi mai pot sterge propriile mesaje. Doar moderatorii vor putea sterge mesaje. (vezi toată discuția)
Jignire pe forum - ce pot sa fac? Costica33 Costica33 Sunt membru al unui forum ca acesta aici. Un user pe care nu-l cunosc, intr-o discutie, a devenit foarte agresiv si m-a jignit in scris. Am gasit pe internet ... (vezi toată discuția)