avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Chemare in judecata ANPC Cluj
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Chemare in judecata ANPC Cluj

Vreau sa va intreb daca este precedent in chemarea in judecata a ANPC in baza legii 544/2001 pt ''lipsa raspuns'' ? Temei legal L544/2001, art. 21, alin. 1,2,3.
Eventuale sfaturi pareri ar fi bine venite.
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 12:54, 18 Ianuarie 2011
Depinde ce ati solicitat dvs.


Am avut o sesizare la care am primit rasp. nefavorabil. Astfel, am argumentat legal punctul meu de vedere in scris (probe cu inscrisuri) despre incalcarea legii 449/2003 referitor la garantii, adresat sefului unitatii. raspunsul nu a venit in 40 zile.
Problema de fond: legea prevede sanctiune cu caracter disciplinar al functionarului care a gresit....astfel sa ''omis'' aplicarea 544/2001 Art. 21

Sanctiuni
Art. 21.
(1) Refuzul explicit sau tacit al angajatului desemnat al unei autoritati ori institutii publice pentru aplicarea prevederilor prezentei legi constituie abatere si atrage raspunderea disciplinara a celui vinovat.
(2) Impotriva refuzului prevazut la alin. (1) se poate depune reclamatie la conducatorul autoritatii sau al institutiei publice respective in termen de 30 de zile de la luarea la cunostinta de catre persoana lezata.
(3) Daca dupa cercetarea administrativa reclamatia se dovedeste intemeiata, raspunsul se transmite persoanei lezate in termen de 15 zile de la depunerea reclamatiei si va contine atat informatiile de interes public solicitate initial, cat si mentionarea sanctiunilor disciplinare luate impotriva celui vinovat.


In speta, formulez actiunea pt obligatia de aface, adica aplicarea Art. 21 L544/2001

Art. 22.
1) In cazul in care o persoana se considera vatamata in drepturile sale, prevazute in prezenta lege, aceasta poate face plangere la sectia de contencios administrativ a tribunalului in a carei raza teritoriala domiciliaza sau in a carei raza teritoriala se afla sediul autoritatii ori al institutiei publice.

REvenind la intrebare: este precedent in acest caz?
Am avut o sesizare la care am primit rasp. nefavorabil. Astfel, am argumentat legal punctul meu de vedere in scris (probe cu inscrisuri) despre incalcarea legii 449/2003 referitor la garantii, adresat sefului unitatii. raspunsul nu a venit in 40 zile.


1) este o reclamatie formulata in temeiul OG 27/2002-privind reglementarea
activităţii de soluţionare a petiţiilor.
2) Termenul de solutionare este de 30 zile iar pentru cazuri mai complexe 45 zile..
3) Vedeti cand a fost inregistrata la ei si cand a plecat ( data postei )
4) V-au raspuns dar nu sunteti multumit de raspuns...Legea 449/2003 are niste hibe si este prost inteleasa...( Vedeti ca am mai postat in legatura cu aceasta lege )
Exista un precedent dar consumatorul nu a putut face dovada ca a suferit un prejudiciu material si a ramas asa....
Daca chiar doriti sa discutam pe aceasta tema si nu vreti sa vada si altii imi puteti da mesaj privat cu toate detaliile necesare ( obiect reclamat ) + raspuns primit si va pot spune daca merita sa ajungeti in contencios sau nu.

Daca nu vreti sa spuneti ce problema
Consider ca ''spalatul rufelor in public'' are un scop educativ.
Intradevar OG 27/2002 practic reda in parte L544/2001...astfel termenul de raspuns se modifica considerabil de la 30 la 45 zile iar abaterea disciplinara se sanctioneaza conform art. 15 respectiv L188/1999.
Vreau sa primesc un raspuns de la ANPC. Asta este problema de fond
Abaterea disciplinara a functionarului prevazut de OG 27/2002, Art. 15 cine o aplica?
Daca se considera abatere o va aplica comisia de disciplina de la OPC Cluj..unde ati depus reclamatia...

Am spus daca se considera deoarece poate ca nu este o abatere...
Nu stiu ce ati reclamati si ce raspuns ati primit ca sa vedem daca exista ceva de care sa ne legam sau nu.
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
ContSters158230, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Directia de investitii, administratia domeniului public sau primaria? dacmoto dacmoto Buna ziua, Am trimis o adresa catre Directia Investitii, Administratia Domeniului Public si Dezvoltare Urbana Sector 4 pentru a mi se comunica informatii ... (vezi toată discuția)
Nesoluționarea cererii pe l544/2001 de către funcționarul responsabil cu difuzarea informațiilor publice = abuz/neglijență în serviciu? Andr@ Andr@ Nesoluționarea cererii pe L544/2001 de către funcționarul public responsabil cu difuzarea informațiilor publice poate constitui infracțiunea de abuz în ... (vezi toată discuția)
Nu am primit raspuns la o petitie marin.nicodim marin.nicodim Am adresat unui minister o petitie in urma cu mai multe luni insa pana acum nu am primit nici un raspuns. Am citit Legea petitiilor si am observat ca termenul ... (vezi toată discuția)