avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functie publica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functie publica

În data de 01.05.2008 am fost angajată prin concurs pe post de referent-funcţie publică, în data de 28.10.2009 am susţinut un examen pe post de inspector superior tot funcţie publică, încadrată în treapta a-3-a de salarizare.
Din data de 20.10.2010 ca urmare a vacantării postului de resurse umane din cadrul institutiei, am fost promovată temporar pe funcţia de şef serviciu.
În iunie, ca urmare a reorganizării, am trecut în funcţia publică de execuţie de consilier, clasa I, grad profesional superior, treapta de salarizare 3.
Întrebarea mea este: urmare a faptului că în această perioadă am desfăşurat atribuţiuni de conducere, ceea ce implică o creştere a gradului de complexitate a sarcinilor şi competenţelor în exercitarea funcţiei publice, cu răspundere pentru întreaga activitate a serviciului, pot să trec în treapta a 2-a şi nu în treapta a 3-a de salarizare?
Cel mai recent răspuns: bombanel , utilizator 18:07, 18 Ianuarie 2011
Nu puteti sa treceti in nici o treapta, intrucat acestea au fost desfiintate de legea 284/2010. Acum, mai exista doar clasa si gradul profesional al functiei publice.
Decizia este de anul trecut cand erau inca trepte de salarizare.
1. Asta mai zic si eu dezvoltare a carierei functionarului public: din referent in sef serviciu in 3 ani :)=D>

2. Cred ca e JENANT faptul ca ati exercitat functia de sef serviciu RU (chiar si cu caracter temporar...) si nu stiti cum se face avansarea in treapta de salarizare?....:hammer: Dar traim in Romania, nu-i asa ? #-o


Legea-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice:
Art. 7. - (1) Treptele de salarizare se stabilesc astfel:
a) 3 trepte de salarizare pentru funcţionarii publici de execuţie definitivi, pentru fiecare grad profesional deţinut, cu excepţia gradului profesional "debutant";
b) două trepte de salarizare pentru funcţionarii publici de conducere.
(2) Avansarea în treapta de salarizare se face în funcţie de performanţa profesională individuală şi de vechimea în treapta de salarizare din care avansează funcţionarul public.
(3) Avansarea în treapta de salarizare 2 sau 1 prevăzută pentru gradul profesional corespunzător funcţionarului public de execuţie se face dacă acesta are 2 ani de vechime în treapta de salarizare din care avansează şi cel puţin calificativul "bine" la evaluarea anuală a performanţelor profesionale individuale din ultimii 2 ani.
(4) Avansarea în treapta de salarizare nu este condiţionată de existenţa unui post vacant.
Am lucrat 10 ani in RU, functie publica ca inspector.
La aceasta institutie lucrez de aproape 4 ani si am dat concurs pe post de referent pentru ca la momentul respectiv nu exista alt post scos la concurs si am vrut sa lucrez in institutia respectiva.
Stiu cum se face avansarea in trepte .
Intrebarea mea era alta?

Alte discuții în legătură

Trepte de salarizare in 2010 Marcela Crisan Marcela Crisan Lucrez in sistemul bugetar si in luna Aprilie 2010 am implinit 2 ani de la ultima avansare in treapta de salarizare. Intrebarea este: In anul 2010, ... (vezi toată discuția)
Acordarea treptelor la functionarii publici culie marcela culie marcela in 2010 se mai poate obtine o treapta de salarizare cu CALIFICATIVUL EXCEPTIONAL? (vezi toată discuția)
Functionar public - treapta de salarizare scinteianuaurel@yahoo.com scinteianuaurel@yahoo.com sunt functionar public in cadrul primariei consilier principal I treapta III de salarizare ce trebuie sa fac si cum pot sa trec pe urmatoarea treapta de ... (vezi toată discuția)