avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Abonament cumparat
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Abonament cumparat

Buna ziua.
Am si eu o intrebare....
Zilele trecute, am cumparat un abonament vodafone de la un bisnitar (poti vb pana se inchide)
Se poarta in ziua de astazi.

Dar, eu mi-am achizitionat niste produse de pe internet cu SMS-uri, si mi-am incarcat si cealalta cartela de pe contul de abonat.

Acum, daca cineva pierduse abonamentul? Pot fi eu tras la raspundere pentru pagube?

Multumesc!
P.S. Abonamentul s-a inchis dupa 2 zile.
Cel mai recent răspuns: andrei2005 , utilizator 11:53, 22 Ianuarie 2011
ati mai dat si adresa ca sa livreze aia bunurile si intrebati daca puteti fi tras la raspundere.
titularul sigur nu era el, ca doar nu era nebun sa isi faca datori asa.. probabil ca era furat, titularul o sa primeasca factura pe care gaseste inclusiv nr pe care ati trimis credit.
daca depune plangere.... va.ti scos
Am achizitionat doar bunuri electronice, domeniu.ro, etc. Anunturi si altele, nu am specificat nici o adresa de livrare.
Da, si eu cred ca poate fi furt... Aveti vreo dovada ca ati cumparat respectiva cartela? Daca nu aveti dovezi in acest sens, se poate considera ca ati fost complice.

Chiar daca se retine ca ati cumparat cartela, stiti foarte bine ca creditul nu creste in copaci si nimeni nu vinde cartela cu surprize (oare cat credit mai are). Prin urmare v-ati imbogatit fara just temei.
Dupa cum bine stiti, abonamentele se vand pe piata neagra - asa zisele abonamente care sunt luate pe naspa...Eu nu am cum sa dovedesc ca am cumparat aceasta cartela, si nici cel de la care am luat-o (respectiv vanzatorul de telefoane,cartele,incarcatoare) nu va recunoste.
... si daca ati achizitionat diverse, crezand ca sunt pe "spezele bisnitarului", ce sa inteleg? Ori erau pe spezele lui, ori pe ale unui nefericit care si-a pierdut/ i s-a furat telefonul.
... ati vazut multe cartele "piedute" fara telefon, zacand asa pe strada?
Domeniul.ro l-ati luat tot pe numele "celuilalt", banuiesc. Un lucru minim care vi l-ar putea face operatorul de telefonie mobila la care aveti cartela reincarcabila ar fi sa va blocheze carteal. In felul acesta, daca tineti la numar, probabil ca va trebui sa il sunati si sa le dati explicatii plauzibile. Dar e foarte probabil ca nu o va face, nu-si va pierde timpuL
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
andrei2005, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furat prin reancarcare sms de un fals operator de telefonie valhal valhal am fost pacalit de un fals operator de telefonie mobila, caruia i am reincarcat cu 3 sms uri doua cartele de la aceeasi retea de telefonie. valoarea cu care am ... (vezi toată discuția)
Blocare sim cosmote de catre o persoana necunoscuta Bogdan88 Bogdan88 Buna ziua. Ieri mi-a fost blocata cartela de Cosmote desi eu nu am solicitat acest lucru. Am sunat la relatii cu clienti sa intreb ce se intampla de nu pot ... (vezi toată discuția)
Ajutor - dosar penal AddaAdriana AddaAdriana buna seara. Am si eu o intrebare, de curand mi-sa intamplat ca am aflat faptu ca o persoana care vorbea cu mine la telefon de pe un abonament. ... (vezi toată discuția)