avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferenta dintre teren agricol si pasune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferenta dintre teren agricol si pasune

Ce trebuie sa fac pentru a schimba statutul unui teren agricol in pasune, scriptic vorbind, pe scurt daca e agricol si il declar pasune mai pot fi amendat ca nu il cultiv? Asta in ideea ca va intra in vigoare legea ca pentru fiecare hectar necultivat amenda e 400 lei.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:01, 18 Ianuarie 2011
Nu dumneavoastra declarati categoria de folosinta....ea rezulta din actul de proprietate (titlu, contract de vanzare-cumparare, etc), ce scrie acolo sta la baza stabilirii impozitului. Iar ca sa schimbati categoria de folosinta, va trebuie studiu pedologic si tot tacamul...
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
Kyandra, moderator
Dati-l in arenda si astfel va fi lucrat si nu veti primi amenda.

Puteti sa il donati primariei:) si astfel consiliul local il poate transforma in pasune sau in ce doreste.
sunteti foarte darnici unii dintre dumneavoastra si as fi curios cand ati facut ultima donatie in valoare de cateva sute de mii de eur, cat despre arenda.............. greu e la marginea unui oras mare unde nu mai face nimeni agricultura
In plus la ora actuala terenul chear e folosit ca pasune!
Vad ca nu ati gustat gluma cu donatia:) si curiozitatea nu e buna, a ucis pisica.

Acum din punct de vedere legal, daca tot spuneti ca terenul valoreaza, in acceptiunea dvs. atat de mult, sigur nu va mai valora nimic ca pasune, conform legii 50/1991 modificata si completata prin legea 453/2001, ca banuiesc ca la un moment dat o sa doriti sa vindeti acel teren.

Exista si contracte de pasunat, care inseamna ca tot exploatati acel teren intr-un fel. Cine pasuneaza in prezent, animalele dvs. sau ale unor terti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasa de calitate a terenului/ teren nefolosit (parloaga) simona_r_g simona_r_g Buna ziua, Fac un studiu privind dinamica spatiului construit pentru lucrarea de licenta, iar in timpul documentarii m-am lovit de cateva probleme la care ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune bogdancata71 bogdancata71 Am cumparat de la un batran în 2005 jumătate de hectar în extravilanul unui oraș mare(teren arabil) în ideea că va căpăta ceva valoare în ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)