avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Exista o astfel de lege?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Exista o astfel de lege?

Exista vreo lege in care o persoana sa nu aiba voie sa se aproprie de cineva mai putin de "x" metri? Stiu ca in alte tari se poate...
Si daca da care este?
@dl. Lascoschi
Nu cred:) La ce va ganditi, la alte masuri care sa aiba acelasi efect?

@frank_kvitta
Care este sanctiunea legala a nerespectarii angajamentului luat la Politie, dincolo de faptul ca indica o atitudine duplicitara (intr-o eventuala actiune viitoare daca se produce o fapta penala)?

Adaugire: Eu nu vroiam sa va obosesc, presupuneam ca aveti un temei juridic...
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
eumarian, utilizator
Printr-un act semnat de politie? Pot acestia sa faca asa ceva?Ce ar trebui sa mi se intample ca sa pot sa intru intr-un asemenea act? eu sincer nu pre mai am incredere in politie... s-a va dau un exemplu atunci cand mi-a zis ca daca plec din tara imi da foc la casa. Mi-a zis ca atunci cand e la tura vine imi da foc la casa si la munca o sa poata dovedi ca el era in patrulare... etc.
aligabi2004 a scris:

Printr-un act semnat de politie? Pot acestia sa faca asa ceva?Ce ar trebui sa mi se intample ca sa pot sa intru intr-un asemenea act? eu sincer nu pre mai am incredere in politie... s-a va dau un exemplu atunci cand mi-a zis ca daca plec din tara imi da foc la casa. Mi-a zis ca atunci cand e la tura vine imi da foc la casa si la munca o sa poata dovedi ca el era in patrulare... etc.

Ma bucur ca ati scris asa ceva.
Legea in Romania permite ca cineva sa iti dea foc la casa si apoi sa se aplice legea...
De aceea,va trebui sa avetigrija sau sa aveti relatii la pompieri...

Statul roman prin organele sale abilitate nu va ofera niciun fel de protectie.Nici politia nu va poate proteja decat daca va pazeste...altfel...nu...
Cu actele scrise nicio sansa chiar daca se declara la politie...
Daca o hotarare a instantei civile este foarte greu de respectat va puteti da seama cata forta ar avea o declaratie data la politie...deoarece politia nu este si nu poate fi mai puternica decat justitia...

Problema este ca in afara de depunerea unei plangeri penale care sa se finalizeze in cativa ani...nu exista protectie concreta preventiva din partea politiei decat...daca te ai bine cu politistii...si
sau daca cineva doreste sa ``scape`` de acest foiter,si sa ii ocupe postul,sau,sau,sau.

in principiu,se pot face multe.

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie gyoni8 gyoni8 Cum pot obtine un ordin de restrictie impotriva unei persoane, nu vreau ca aceasta persoana sa se mai apropie de mine? Unde ma adresez si cam ce probe imi ... (vezi toată discuția)
Ce pot face impotriva fostului sot care continua sa dea in mine? Catus Catus Dupa divorț am locuit preună si a continuat sa de a in mine.Ce pot face? (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua, Intentionez sa cer un ordin de restrictie impotriva fostului meu sot care ma forteaza sa ma impac cu el. Motivul separarii de el a fost violenta ... (vezi toată discuția)