avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de restrictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de restrictie

Buna ziua,

Intentionez sa cer un ordin de restrictie impotriva fostului meu sot care ma forteaza sa ma impac cu el. Motivul separarii de el a fost violenta fizica si psihica impotriva mea si a copiilor. Daca obtin ordinul, nu sunt sigura ca nu ma va mai agresa. Ce protectie ofera de fapt acest ordin?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:15, 22 Septembrie 2014
Odată obținut acest ordin de restrictie, prin nerespectarea acestuia de catre cel împotriva căruia a fost dispus, se poate transforma in dosar penal, chiar cu arestare, depinde ce prevede ordinul si ce se încalcă. Numai bine.
Legea nr.217/2003:

Art. 31
(1) Ordinul de protectie se comunica de indata structurilor Politiei Romane in a caror raza teritorila se afla locuinta victimei si a agresorului.
(2) Ordinul de protectie prin care se dispune oricare dintre masurile prevazute la art. 23 alin. (1) se pune in executare de indata, de catre sau, dupa caz, sub supravegherea politiei.
(3) Pentru punerea in executare a ordinului de protectie, politistul poate intra in locuinta familiei si in orice anexa a acesteia, cu consimtamantul persoanei protejate sau, in lipsa, al altui membru al familiei.
(4) Organele de politie au indatorirea sa supravegheze modul in care se respecta hotararea si sa sesizeze organul de urmarire penala in caz de sustragere de la executare.

Art. 32
Incalcarea oricareia dintre masurile prevazute la art. 23 alin. (1) si dispuse prin ordinul de protectie constituie infractiunea de nerespectare a hotararii judecatoresti si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an. Impacarea inlatura raspunderea penala.
Daca va fi incalcat ordinul de protectie, se poate institui masura arestarii preventive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de protectie 71Ica 71Ica buna ziua, am obtinut un ordin de protectie cu evacuarea fostului sot si nu vrea sa execute, am apelat la politie si spun ca ei nu pot sa faca nimic, va rog ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru loviri si amenintari nesolutionat de 5 luni 71Ica 71Ica buna ziua, as avea si eu o intrebare, fostului sot i s-a facut dosar penal in urma plangerii facute de mine si fetita pentru loviri si amenintari, dosarul este ... (vezi toată discuția)
Împăcare Alin isfan Alin isfan Daca am un ordin de protectie si nu ma pot apropia de sotie si copii care sant in centru materna mentionez ca nici de centru nu ma pot apropia la 200 metri noi ... (vezi toată discuția)