avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acte necesare schimbare sediu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acte necesare schimbare sediu

Buna ziua,
In cazul schimbarii sediului unei firme, persoana care depune actele la Registrul Comertului are nevoie de procura speciala legalizata data de cei doi asociati?

In afara de hotararea asociatilor,de actul aditional la statutul societatii, de contractul de inchiriere inregistrat si acordul asociatiei de proprietari mai este nevoie si de alte documente?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 10:52, 19 Ianuarie 2011
Aveti nevoie de hotararea asociatilor,act aditional la actul constitutiv al societatii, noul act constitutiv al societatii cu sediu modificat, adeverinta si certificatul de inregistrare al sediului societatii la Administratia Financiara si procura judiciara .
Nu trebuie nicio procura "judiciara" (ce-o fi aia?) sau autentica. Ajunge una simpla, chiar introdusa in textul hotararii adunarii generale privind schimbarea sediului.
Lista completa de acte si formalitati o gasiti aici: [ link extern ]
Faceti numai hotararea AGA, fara act aditional la actul constitutiv, la care veti anexa, contor de cuvinte pentru AGA, act constitutiv actualizat, contractul de inchiriere, titlul de proprietate pentru imobilul unde va fi sediul social (la Bucuresti il cere, la Ilfov nu il mai cere intrucat se depune adeverinta si certificatul de la Administratia Financiara), certificatul si adeverinta pentru sediu eliberata de Administratia Financiara, acordul asociatiei de proprietari si acorudul vecinilor (sus, jos, stanga, dreapta), certificatul de inregistrare, cere tip si fotocopie CI persoana imputernicita.

Persoana imputernicita sa faca demersuri la ORC va avea nevoie de o delegatie din partea societatii (se va semna de administratorul societatii - acesta are obligatia de a aduce la indeplinire hotararile asociatilor), nu este nevoie de procura notariala.
pentru schimbarea sediului trebuie urmatoarele documente hotararea adunarii generale a asociatilor sau decizia asociatului unic, dovada noului sediu care poate fi contract de comodat sau de inchiriere vizat la adminsitratia financiara, acordul asociatiei de Proprietari sau al vecinilor daca este cazul, actul constituitv actulaiza, cu noul sediu, certificatul d eintregistrare in original si certificatul constatator.
Daca persoana care face formalitatile la registrul comertului nu are calitatea de administrator va depune o imputernicire din partea societatii prin care este mandatat sa faca aceste operatii si o copie a cartii sale de identitate.
bizuta a scris:

acordul asociatiei de Proprietari sau al vecinilor daca este cazul,


Daca societatea va avea sediul intr-un imobil cu mai multe apartamente va avea nevoie atat de avizul asociatiei de proprietari, cat si de acordul vecinilor direct afectati (sus, jos, stanga, dreapta).

NU se poate numai cu acodtul unuia dintre cei aratati mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu ramoilis ramoilis De ce acte am nevoie pentru a schimba sediul unei societati? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Schimbare sediu firma sebilika sebilika Buna ziua,vreau sa mut sediul firmei la mine acasa intr-un bloc si nu stiu ce acte am nevoie,cam cat dureaza si cat costa. Va multumesc si va doresc o zi ... (vezi toată discuția)
Hotarare suspendare activitate si radiere punct de lucru ContSters22096 ContSters22096 ma ajuta cineva cu un draft de hotarare asociat uni punctul de lucru a fost infiintat printr-un act aditional la actul constitutiv; am inteles ca trebuie ... (vezi toată discuția)