Nu mi-am imaginat ca o sa intreb asta vreodata , dar ...asta e viata......
La moartea mamei mele , matusa mea a luat aurul si borseta cu actele masinii , masina care este in prezent in provincie , nu mai este functionala de cand a murit tatal meu . Am avut multe greutati din cauza asta , trebuind sa umblu foarte mult pentru a rezolva la administratia financiara si la politie .
Masina vreau sa o iau de acolo dar problema este ca nu o sa fiu lasata sa intru in curte unde se afla si cheile si sunt convinsa si actele masinii .
Aurul sunt convinsa ca nu il mai pot recupera dar cum sa fac sa iau masina de acolo ?
Sa fac plangere la politie pentru furtul actelor ?
Sa ma adresez politiei sa pot intra in curte ?
Va rog mult sa ma indrumati cumva , pentru ca nu stiu efectiv cum sa procedez
Plangerea unde sa o fac , avand in vedere ca eu locuiesc in Bucuresti , iar masina trebuie recuperata din jud. Buzau ?
Martor exista , si chiar eu am vazut-o cu borseta cu acte in mana pe matusa mea , dar , nu m-am gandit ca o sa le si fure impreuna cu bijuteriile mamei, iar eu nu prea am stat acasa , trebuind sa alerg dupa tot ce trebuia pentru inmormatare.
Trebuie cumva sa ma insoteasca politia la ridicarea masinii ?
Sa fac plangerea cand ajung in Buzau ?
Va rog sa ma credeti ca efectiv nu stiu cum sa procedez .
Distinsa doamna avocat Mihai,are dreptate exista posibilitatea legala a formularii unei plangeri penale ,pentru infractiunea de abuz de incredere prev.de art.213 al 1 c.pen:
"Insusirea unui bun mobil al altuia,detinut cu orice titlu,sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 4 ani sau cu amenda"
Organul competent pentru introducerea plangerii penale este cel pe raza caruia se afla masina parcata in momentul in care a fost luata de matusa dvs.
Revin , din pacate cu problema nerezovata , ba mai mult masina a disparut din curtea bunicii unde se afla :(, matusa mi-a transmis ca mama a vandut-o , dar nu avea cum deoarece actele masinii erau in casa la mine la moartea mamei , ulterior in mana la matusa mea si apoi disparute . Ce pot sa fac ? bijuteriile nu le mai recuperez , dar nu pot sa las ca si masina sa imi fie practic luata fara drept si vanduta probabil la fier vechi :(
Furt
bambi.2010
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cum procedez avand in vedere ca fostul meu sot (de care am divortat in urma cu 1 luna, dar caruia i-am ingaduit sa locuiasca ... (vezi toată discuția)