avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt din casa la moartea mamei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt din casa la moartea mamei

Buna seara ,

Nu mi-am imaginat ca o sa intreb asta vreodata , dar ...asta e viata......

La moartea mamei mele , matusa mea a luat aurul si borseta cu actele masinii , masina care este in prezent in provincie , nu mai este functionala de cand a murit tatal meu . Am avut multe greutati din cauza asta , trebuind sa umblu foarte mult pentru a rezolva la administratia financiara si la politie .

Masina vreau sa o iau de acolo dar problema este ca nu o sa fiu lasata sa intru in curte unde se afla si cheile si sunt convinsa si actele masinii .

Aurul sunt convinsa ca nu il mai pot recupera dar cum sa fac sa iau masina de acolo ?
Sa fac plangere la politie pentru furtul actelor ?
Sa ma adresez politiei sa pot intra in curte ?

Va rog mult sa ma indrumati cumva , pentru ca nu stiu efectiv cum sa procedez

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:58, 20 Februarie 2011
Plangerea unde sa o fac , avand in vedere ca eu locuiesc in Bucuresti , iar masina trebuie recuperata din jud. Buzau ?

Martor exista , si chiar eu am vazut-o cu borseta cu acte in mana pe matusa mea , dar , nu m-am gandit ca o sa le si fure impreuna cu bijuteriile mamei, iar eu nu prea am stat acasa , trebuind sa alerg dupa tot ce trebuia pentru inmormatare.

Trebuie cumva sa ma insoteasca politia la ridicarea masinii ?
Sa fac plangerea cand ajung in Buzau ?

Va rog sa ma credeti ca efectiv nu stiu cum sa procedez .

Faceti plangerea la sectia de politie de care apartineti. E mai simplu.
Distinsa doamna avocat Mihai,are dreptate exista posibilitatea legala a formularii unei plangeri penale ,pentru infractiunea de abuz de incredere prev.de art.213 al 1 c.pen:

"Insusirea unui bun mobil al altuia,detinut cu orice titlu,sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 4 ani sau cu amenda"

Organul competent pentru introducerea plangerii penale este cel pe raza caruia se afla masina parcata in momentul in care a fost luata de matusa dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Va multumesc mult pentru ajutor si lamuriri , acum macar stiu de unde sa incep .

O seara buna
Buna seara,

Revin , din pacate cu problema nerezovata , ba mai mult masina a disparut din curtea bunicii unde se afla :(, matusa mi-a transmis ca mama a vandut-o , dar nu avea cum deoarece actele masinii erau in casa la mine la moartea mamei , ulterior in mana la matusa mea si apoi disparute . Ce pot sa fac ? bijuteriile nu le mai recuperez , dar nu pot sa las ca si masina sa imi fie practic luata fara drept si vanduta probabil la fier vechi :(

ce fac ??? :(

Alte discuții în legătură

Plangere penala (sau nu) pentru furt (daca se poate numi furt)? sergynyo sergynyo Buna ziua. M-am certat recent cu logodnica mea (fosta). :(( Din toata aceasta cearta, ea nu doreste sa-mi inapoieze un telefon (smartphone) plus alte obiecte ... (vezi toată discuția)
Furt bambi.2010 bambi.2010 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum procedez avand in vedere ca fostul meu sot (de care am divortat in urma cu 1 luna, dar caruia i-am ingaduit sa locuiasca ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de inselaciune addy92 addy92 buna seara.as dori sa ma ajutati intr-o problema.am vandut o masina inmatriculata Ro,unui cunoscut in rate(prin contract notarial,contract notarial precum ca ... (vezi toată discuția)