avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CIVILUL SI PENALUL
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CIVILUL SI PENALUL

A avut loc un proces penal cu privire la o acuzatie de delapidare. In cadrul lui, procuratura a emis o rezolutie de netrimitere in judecata. Dupa incheierea acestuia, petenta a deschis proces civil pentru actiune in raspundere patrimoniala, dar l-a pierdut la Curtea de apel. In acelasi timp, a facut si plangere impotriva rezolutiei procurorului de netrimitere in judecata, pe care l-a pierdut la Judecatorie. In acest moment, a mers cu recurs la Tribunal pentru acesta din urma. Intrebarea este urmatoarea: ce castig mai are reclamanta, pana la urma, de insista atat? Atata vreme cat s-a deschis actiunea in raspundere patrimoniala, daca, prin absurd castiga recursul la plangerea impotriva rezolutiei procurorului, are posibilitatea sa ceara recuperarea prejudiciului? Chiar daca a folosit varianta civila pentru recuperare?
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
Florentina_A, utilizator
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 20:13, 20 Ianuarie 2011
Eram in eroare. Nu este un nou termen si @GabrielaA are dreptate. Rezolutiile procurorului se contesta in 20 de zile, cf art. 278^1 CPP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de scoatere de sub urmarire penala carmen_itrsv carmen_itrsv Buna ziua, as dori sa expun un caz si doresc sa cer un sfat si anume: dupa trei ani un procurur scoate de sub urmarire penala un individ dupa ce constata ca ... (vezi toată discuția)
Ajutorrrrrrrrrrrr BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN IN PRIMUL RAND VA SALUT, AM O MARE DILEMA! AM PRIMIT O CITATIE CARE SUNA CAM ASA:EU X, IN CALITATE DE PETENT, IN PROCES CU PERSOANA Y IN CALITATE DE ... (vezi toată discuția)
Daca in procesul penal m-am constituit parte civila ,pot inainta ... Alina Avila Alina Avila Daca in procesul penal m-am constituit parte civila ,pot inainta actiunea si in instanta in paralel? Sau ar trebui sa astept rezolutia parchetului (vezi toată discuția)