avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie comunitara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie comunitara

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce trebuie sa fac in situatia data;sunt pensionata de drept cu un stagiu lucrat 26,7aniam lucrat si in Italia 2,5ani.In iunie 2010,cand m-am intors acasa, am dus la casa de pensii judeteana actele necesare pentru obtinerea unei pensii comunitare.In 06.10.2010 am primit din Italia modelul E205.In 22.12.2010 am primit sumarul deciziilor;ca cererea mea a fost respinsa,cu termen de contestare in 45 de zile.Apoi scrie ca mi s-a aprobat o pensie de 611lei platibila din 06.2010 (desi eu sunt pensionata inainte de aceasta data).Apoi scrie ca,din Italia nu s-a primit inca decizia.Ce trebuie sa fac?Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Elena304811 , utilizator 17:37, 25 Ianuarie 2011
Elena304811 a scris:

In 22.12.2010 am primit sumarul deciziilor;ca cererea mea a fost respinsa,cu termen de contestare in 45 de zile.Apoi scrie ca mi s-a aprobat o pensie de 611lei platibila din 06.2010 (desi eu sunt pensionata inainte de aceasta data).Apoi scrie ca,din Italia nu s-a primit inca decizia.Ce trebuie sa fac?

Nu inteleg. Cererea a fost respinsa sau a fost admisa? Ati primit o decizie de pensie din partea statului roman?
Mai clar;eu eram deja pensionata cand am plecat in Italia,de batranete.
Din sumarul deciziilor:-Cererea dvs.de pensie de batranete a fost examinata de institutiile de mai jos;si scrie-Romania-cu numarul dosarului care il aveam atunci cand ma pensionasem si,-Itlalia,nici un numar,nimic.
Apoi:-cererea dvs.a fost respinsa.La motivul respingerii nu scrie nimic la nicio tara
Apoi;-vi s-a acordat o pensie-cuantum 611lei-platibila de la data;08.06.2010.
-Daca nu sunteti de acord cu decizia,sau deciziile luate,acestea pot fi atacate.si imi da toate indicatiile cum si unde sa fac contestatie.
Cai si termene de atac:-Romania;-la instanta competenta
,termen 45 zile de la comunicare.
: Italia-NU S-A PRIMIT INCA DECIZIA
Pe pagina 3 scrie instructiuni pentru completarea formularului(insiruind tote tarile)?

Deci:
-cand ati plecat din Romania, erati beneficiar de pensie pentru limita de varsta. Inteleg bine? Daca inteleg bine, statul roman nu va mai poate acorda inca o pensie, pentru ca aveti deja una. In schimb presupun ca au recalculat drepturile de pensie prin adaugarea stagiului realizat in Italia (desi teoretic si practic asta nu duce la cresterea cuantumului pensiei).

Pensia comunitara nu este o categorie distincta de pensie (deci nu puteti sa aveti si pensie pentru limita de varsta si pensie comunitara). Pensia comunitara presupune doar adaugarea perioadelor lucrate in alte state la perioada lucrata in Romania.

Elena304811 a scris:
Italia-NU S-A PRIMIT INCA DECIZIA

Ati solicitat pensie si statului italian?

Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Eu nu am solicitat doua pensii statului roman,iar din cele ce am relatat este exact cum am primit raspunsul si n-am inteles nimic;cererea a fost respinsa fara sa astepte decizia din Italia.Dar nu ma mai mira nimic si nu vreau sa ma mai supar pentru ca am suferit destul si mi-am dorit prea mult sa ma intorc acasa in tara mea,pe care o iubesc si de care multi isi bat joc.;dar speranta moare ultima.
Doamne Ajuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pentru perioada de activitate italia ce formular ar ... cldtoncu@gmail.com cldtoncu@gmail.com Buna ziua, Pentru perioada de activitate Italia ce formular ar trebui sa am pentru calcularea vechimii din Romania, respectiv pensiei .Dispun de 202 SI 207 ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? marianacostantino marianacostantino Buna as dori sa situ cand IED la pensie? Sunt nascut 16 02 1954 am lucrat 30 ani an rulmentu Bv ,cu grupa a2a ,26 ani si 11 luni . Si acuma de4 ani muncesc an ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru perioada lucrata in strainatate Anitek59 Anitek59 Buna ziua,sint asistenta madicala. Sint nascuta in 1959 .Am lucrat in tara in spital incepind di 1978 pina in 2002.Din 2002 lucrez in italia cu contract de ... (vezi toată discuția)