am un contract de comodat pentru 2 camere care nu este legalizat la notar dar in baza acestui contract am putut sa-mi trag gaze si sa instalez o centrala,deci contractul de la gaze este pe numele meu,intrebare este obligatoriu ca,contractul de comodat sa fie legalizat la notar?
am fost sa mi se acorde ajutor de incalzire dar la primarie mi-au spus ca nu se poate pentru ca s-a schimbat legislatia de anul trecut si acum trebuie legalizat la notar.[anul trecut am beneficiat de ajutor de incalzire fara a avea contractul legalizat]
poate sa-mi spuna cineva baza legala pentru cererea angajatului primariei?
multumesc
lady traim in romania si asta ne ocupa tot timpul
cum spune mircea badea
foaie verde de dudau noi o ducem foarte bine:thumbup:
la tulcea de unde sunt eu contractul de comodat costa 150 lei iar ajutorul pe care l-as fi primit ptr. incalzire este de 300 pentru toata perioada de iarna.
nu prea se merita sa merg la notar
am cerut functionarului primariei sa i-mi spuna baza legala si astept sa vad ce va raspunde
stau si ma intreb, daca proprietarul era plecat din tara, cum sunt , de altfel, sute de cazuri in romania, cum mai faceam eu acel contract de inchiriere. in lipsa acestui contract, eu impreuna cu familia mea am fi inghetat de frig, pt ca la art.6 lit.i) titularul cererii (adica cel care solicita ajutorul, in nume propriu sau pt altcineva) poate fi ori proprietarul, ori chiriasul (eu, insa, nu ma regasesc in nici o varianta, si ca mine sunt sute sau mii). in ambele variante este necesara prezenta proprietarului. in cazul cand proprietarul cere in numele cuiva ajutor de caldura , semnatura lui trebuie sa apara la sfarsitul cererii, in cealalta varianta, cu contract de inchiriere, trebuie sa semneze pe contract. e cu cantec, intr-adevar !
Aceasta ordonanta da dreptul de a completa si depune cererea, datorita art.6 lit.i), NUMAI proprietarilor (act de proprietate) si chiriasilor (contract de inchiriere) deoarece articolul respectiv specifica ca titularul (cel care completeaza cererea si care solicita ajutorul) poate fi, dupa caz: proprietarul sau chiriasul, restul populatiei care locuieste in spatii cu alte forme legale sau fara alte forme poate sa moara de frig, desi indeplineste TOATE conditiile legale de acordare a ajutorului de caldura. De asta la ghiseele Serviciilor publice de asistenta sociala nu ti se primeste dosarul decat daca detii un act de proprietate sau un contract de inchiriere. Si uite asa suntem pacaliti si lipsiti de drepturi cu acte normative restrictive, si care sa poata fi interpretate in sensul in care sa restranga drepturile cetatenilor, evident intr-un mod absolut lipsit de etica si moralitate, abuziv si discriminatoriu.
Nu-mi ramane decat sa inchei un contract de inchiriere in valoare de 1 leu si fac si dovada ca am achitat cu foaia de depunere, sunt in regula nu?