avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Urgent! - Contract de cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Urgent! - Contract de cesiune parti sociale

Buna ziua!

Am rugamintea sa ma ajute cineva in legatura cu inregistrarile contabile pe care le implica un astfel de contract, si anume:
- inregistrarea efectiva a cesionarii partilor sociale
- inregistrarea impozitului pe veniturile din investitii (calculat si achitat de catre cesionar cf.art.66(3),(4) si 67(3)(b) din Codul Fiscal.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: florentyna , utilizator 12:16, 14 Ianuarie 2009
Totusi sa nu inducem oamenii in eroare: contractul de cesiune e perfect valabil fara vreo formalitate.
de ce trebuie facuta opreatiune 5121=456 si 456=5121 ca doar sumele acestea nu trec prin societate. valoarea partilor sociale sunt platite in contul fostului asociat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate getazan getazan varog sa ma ajutati care sant inregistrarile contabile la o societate nou infiintata:capital subscris si varsat si cheltuielile de infiintare ale ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila retragere asociati mary_catalina mary_catalina Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati. O micro infiintata in iulie 2014 cu 2 asociati, decide ca in luna oct sa renunte la actiuni, in Iocul celor 2 vor fi ... (vezi toată discuția)
Vanzare/cesionare parti sociale adrianabresug adrianabresug O societate cu raspundere limitata ,asociat unic , doreste sa vanda parti sociale unei alte persoane care sa devina asociat cu 50 % din capital .Ce ... (vezi toată discuția)