avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Bună ziua! Am o întrebare,sunt obligata să plătesc ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Bună ziua! Am o întrebare,sunt obligata să plătesc o penalizare ...

Bună ziua! Am o întrebare,sunt obligata să plătesc o penalizare de 20% la o agenție de turism dacă in oferta lor scrie, așa? Taxa de înscriere este de 20%, dacă renunțați la excursie in intervalul de 59-30 de zile inaintea plecării se vor reține 20%.
Doar că noi nu am apucat sa plătim taxa de înscriere, deși factura sa emis. După câteva zile de la emiterea facturii am renunțat la excursie si mai sunt 45 de zile până la plecare...
Cel mai recent răspuns: Zsuzsanna Lukacs , Consultant credite si finantari 16:31, 21 Iulie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce anume nu e clar in text?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dumneavostra ati contractat un sejur, vi s-a emis factura si doriti sa nu platiti nimic.

Da, trebuie sa platiti acele 20%, nu sunt penalitati ci taxe de renuntare contract.
Veți plăti doar TAXA de 20%, așa cum v-ați obligat prin contractul semnat.
Nu veți plăti nici o penalizare suplimentară.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2025
Dapix, utilizator
Ce taxa de 20% ? Daca nu ati achitat factura emisa, insemna ca nu ati acceptat contractul. Ne platind avansul, vi sa anulat. rezervarea. Nu aveti nimic de plata.
Factura se emite dupa acceptarea contractului, nu inainte!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum îmi recuperez banii de la agenția de turism hello holidays ... popamilia2006 popamilia2006 Cum îmi recuperez banii de la agenția de turism Hello Holidays fără penalizare in condițiile in care eu am anunțat că renunț la pachetul turistic ... (vezi toată discuția)
Contract cu firma de turism iulia13 iulia13 Va rog sa ma indrumati asupra unui contract cu o agentie de turism si anume: ce trebuie sa urmaresc in acest contract? Durata sejurului, servicii, mod de ... (vezi toată discuția)
Conflict cu o agenție de turism coraline68 coraline68 Bună ziua, sunt pentru prima oară pe acest forum și aș dori un sfat: în data de 10.02.2016 am achiziționat printr-o agenție de turism un sejur de 10 ... (vezi toată discuția)