radu010 a scris:
Si in acest caz ce recomnadati sa nu se mai introduca tranzactia partaj odata cu cererea de divort? Mentionez ca in cuprinsul cererii de divort intentionam sa redactez si tranzactia de partaj, dar dupa ce am citit cele spuse de dvs. nu vreau sa fiu intors daca le redactez pe o singura cerere.
Daca se solutioneaza separat cererea de divort de cea de partaj suma de 3% se mai inapoiaza?
Sa redactez tranzactia dupa pronuntarea divortului sau sa depun tranzactia la primul termen sau si mai bine odata cu cererea de divort?
Mentionez ca dorec un divort din culpa comuna, deoarece eu si sotia ne-am inteles asupra aspectelor legate atat de copil cat si despre bunurile comune.
Multumesc
Radu
Domnul Radu,
Incercati medierea. Acum un divort cu minor se poate face prin acord comun, conform modificarilor aduse Codului Familiei de reforma justitiei de anum trecut. Cred ca e vorba de Legea 202/2010.
De asemenea, va anunt ca acum puteti face divortul prin acord comun (asa se cheama acum) si cu minor si partajul prin mediere si nu mai platiti taxa de partaj. Doar ca probabil vor include ceva in onorariul lor mediatorii. Din cate am inteles informarea cu privire la mediere este gratuita. Asa ca interesati-va cat va costa prin mediere, ar trebui sa fie in avantajul dv. Prin mediere lucrurile se pot face simultan, iar judecatorul va pronunta sentinta in momentul in care va avea raportul de la Asistenta sociala pt custodia copilului.
Numai b ine!