avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

cum se poate divorta ,impartii lucrurile(partaj) rapid si ieftin daca cei doi soti se inteleg si sunt de acord cu divortu si impartitul bunurilor?




9
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:03, 22 Martie 2011
daca nu au copii la notar, divortul. apoi cel mai ieftin prin instanta si la primul termen tranzactie redactata de un avocat.
multumesc....aveti ideie ce cheltuieli implica?divortu plus partaju...
Buna ziua!
Daca nu aveti copii minori, puteti sa divortati prin acord.
Depuneti actiunea de divort in doua exemplare insotita de certificatul de casatorie in original si semnata de ambii, iar la primul termen de judecata trebuie sa va prezentati impreuna cu sotul si precizati instantei ca vreti sa divortati prin acord. Atat.
Referitor la partaj, ca sa nu mai apelati la avocat, la fel, cadeti de acord cu privire la partajul bunurilor si redactati o "tranzactie" (chiar asa se numeste) care exprima invoiala partilor, pe care puteti sa o depuneti o data cu actiunea de divort.
Divortul se taxeaza cu 39 de lei taxa de timbru si 0.3 lei timbru judiciar, iar partajul, posibil sa se taxeze in functie de valoarea bunurilor partajabile.
Cam asta este totul.
iata si un model de tranzactie:

TRANZACŢIE

Încheiata astăzi .................
la .....................................

I. PÃRŢILE CONTRACTANTE
1.1. D ........................................................................., domiciliat în ...................................................., str. .................................., nr. .............., bloc .........., scara .........., etaj .........., apartament ........ sector/judeţ ........................, născut la data de (ziua, luna, anul) ................................................. în (localitatea) ................................ sector/judeţ .........................., fiul lui ....................................... şi al ..........................., posesorul buletinului (cărţii) de identitate seria ........., nr. ......................., eliberat de ..............................., cod numeric personal ..........................................., în calitate de reclamant(ă), pe de o parte, şi
1.2. D ........................................................................., domiciliat în ...................................................., str. ..................................., nr. .............., bloc .........., scara .........., etaj .........., apartament ....... sector/judeţ ........................, născut la data de (ziua, luna, anul) ................................................. în (localitatea) ............................... sector/judeţ ............................., fiul lui ..................................... şi al ..........................., posesorul buletinului (cărţii) de identitate seria ........., nr. ......................., eliberat de ..................., cod numeric personal ........................................, în calitate de pârât(ă), pe de altă parte, părţi în procesul civil, dosar nr. ................................., aflat pe rolul judecătoriei, tribunalului sau Curţii de Apel ................................................................... cu termen de judecată la data de ................................, având ca obiect ................................... .
În vederea încheierii acestui proces, a intervenit prezentul contract de tranzacţie, cu respectarea următoarelor clauze:
II. OBIECTUL CONTRACTULUI
2.1. Reclamantul va primi de la pârât următoarele bunuri/suprafaţa de teren de ................... mp/ha, având ca vecini la N ................................. la S ............................... la E ....................................... şi la V .................................., cu toate construcţiile ce se află pe el şi în a cărui posesie va intra la data de ..................................................... .
2.2. Pârâtul rămâne în deplina proprietate şi posesie asupra bunurilor/terenului agricol în suprafaţă de ............................., având ca vecini la N ................, la S .................., la E ......................... şi la V ................................. .
2.3. Această înţelegere scrisă, neviciată, reprezintă voinţa liberă a părţilor, act pe care îl depun la instanţa de judecată cu rugămintea de a fi consfinţit printr-o hotărâre judecătorească definitivă (fără drept de apel), în temeiul art. 271-273 Cod procedură civilă.
III. CLAUZA PENALÃ
3.1. În cazul în care una dintre părţi nu îşi îndeplineşte obligaţiile contractuale sau şi le îndeplineşte în mod necorespunzător, se obligă să plătească celeilalte părţi penalităţi/daune-interese în valoare de ..................................., astfel:.................................................................................................... .......................................................................................................................................................
IV. CLAUZE FINALE
4.1. Prezentul contract a fost încheiat într-un număr de .......... exemplare, din care câte unul pentru fiecare parte şi unul pentru instanţa de judecată.

RECLAMANT, PÂRÂT,
Este mai simplu si va scuteste de plata avocatului.... care este destul de consistenta.
Mult succes.




Incercati la un birou de mediator, este mai simplu si mai economic.

Art. 63. - (1) În cazul în care conflictul a fost soluţionat pe calea medierii, instanţa va pronunţa, la cererea părţilor, o hotărâre, potrivit dispoziţiilor art. 271 din Codul de procedură civilă. (2) Odată cu pronunţarea hotărârii, instanţa va dispune, la cererea părţii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru plătite pentru investirea acesteia.
(3) Hotărârea de expedient pronunţată conform prevederilor prezentei legi constituie titlu executoriu

Art. 64. - (1) Pot fi rezolvate prin mediere neinţelegerile dintre soţi privind continuarea casătoriei, exerciţiul drepturilor părinteşti, stabilirea domiciliului copiilor, contribuţia părinţilor la intreţinerea copiilor, precum şi orice alte neînţelegeri care apar în raporturile dintre soţi cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii. (2) Înţelegerea soţilor cu privire la desfacerea căsătoriei şi la rezolvarea aspectelor accesorii divorţului se depune de către părţi la instanţa competentă să pronunţe divorţul.

Art. 65. - Mediatorul va veghea ca rezultatul medierii să nu contravină interesului superior al copilului, va incuraja părinţii să se concentreze în primul rând asupra nevoilor copilului, iar asumarea responsabilităţii părinteşti, separaţia în fapt sau divorţul să nu impieteze asupra creşterii şi dezvoltării acestuia.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
Catalin Burcea - Birou de Mediator, Mediator
va multumesc mult...exista un anumit procent din valuarea bunurilor din acea tranzactie care trebuie platit si catre cine?

Alte discuții în legătură

Care este, din punct de vedere al costurilor, cea mai ieftina varianta de divort? eu12345 eu12345 Buna ziua! va rog frumos, ajutati-ma si pe mine cu raspunsul la intrebarea din titlu! este vorba despre un divort in care este implicat un minor si despre ... (vezi toată discuția)
Procedura divort- costuri/partaj- acte necesare alex83 alex83 buna ziua...care sunt procedurile de divort..?mai trebuiein..instanta?..sau cum se face mai exact.../..ma refer si cu treaba de partaj cu toate...acte ... (vezi toată discuția)
Divort nucusor nucusor se poate divorta la notar??cit dureaza,cit costa ,si ce acte sunt necesare?se poate face un fel de \"imparteala a lucrurilor la notar daca cei doi sunt de ... (vezi toată discuția)