avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare tichete cadou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare tichete cadou

Puteti sa ma lamuriti daca prevederile OUg nr.37/2008 publicata in MO in 08.04.2008 privind interzicerea acordarii tichetelor cadou au legatura cu prevederile art. 55 alin 4 lit a din Lg 571/2003 privind Codul Fiscal. Mentionez ca institutia noastra nu a acordat cadouri de sarbatori niciodata sub forma de tichete cadou ci s-a incheiat un contract cu un supermarket de unde beneficiarii puteau merge si cumpara cadouri in valoare maxima de 150 lei.:D
La trezo s-a respins ordinul de plata spunandu-se este conf OUG 37/2008:(
Cel mai recent răspuns: Elena A. , utilizator 15:38, 21 Ianuarie 2009
Prevederile OUG 37/2008 se aplica numai institutiilor de stat.

Art. 1. — Prevederile prezentei ordonante de urgenta, cu exceptia prevederilor art. 15, se aplica autoritatilor si institutiilor publice a caror finantare se asigura astfel:
a) integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, dupa caz;
b) din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, dupa caz;
c) integral din venituri proprii
.

Art 55 alin 4 se refera la sume care nu sunt incluse în veniturile salariale si nu sunt impozabile, în întelesul impozitului pe venit.

Cred ca este vorba de o interpretare gresita a prevederilor ordonantei.

Suntem institutie de stat finantata de la bugetul local dar si din venituri proprii
Daca in afara de venituri bugetare mai aveti si venituri extrabugetare, atunci OUG.37/2008 nu vi se aplica.
Se pare ca beneficiaza de aceste suplimente salariale numai cei din institutiile care au avut prevazute in bugete sumele necesare achizitiei tichetelor.
a aparut in MO modificarea adusa OUG 37/2008? multumesc
Inca nu a aparut, probabil pentru legendara zi de luni dimineata :D

Alte discuții în legătură

Oug prin care se aproba acordarea tichetelor cadou personalului bugetar danielaluchian danielaluchian Pe 17 aprilie am citit pe Avocatnet o stire prin care Guvernul a adoptat ieri (adica 16 aprilie ) o Ordonanta de Urgenta prin care se modifica prevederile OUG ... (vezi toată discuția)
Se impoziteaza tichetele cadou? elamihaela elamihaela Tichetele cadou acordate din venituri proprii de o institutie publica se impoziteaza? Daca da care sunt prevederile legale si cum se calculeaza si ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou pentru toti salariatii zzenovia zzenovia LA MULTI ANI tuturor! Ajutati-ma, va rog . Unitatea noastra a acordat tichete cadou ( 20 buc.= 200 lei valoare/salariat) in luna decembrie 2008.Tichetele ... (vezi toată discuția)