avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare tichete cadou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare tichete cadou

Puteti sa ma lamuriti daca prevederile OUg nr.37/2008 publicata in MO in 08.04.2008 privind interzicerea acordarii tichetelor cadou au legatura cu prevederile art. 55 alin 4 lit a din Lg 571/2003 privind Codul Fiscal. Mentionez ca institutia noastra nu a acordat cadouri de sarbatori niciodata sub forma de tichete cadou ci s-a incheiat un contract cu un supermarket de unde beneficiarii puteau merge si cumpara cadouri in valoare maxima de 150 lei.:D
La trezo s-a respins ordinul de plata spunandu-se este conf OUG 37/2008:(
Cel mai recent răspuns: Elena A. , utilizator 15:38, 21 Ianuarie 2009
Am si eu o nelamurire in legatura ce acordarea acestor tichete cadou. De la 1 aprilie m-am intors la serviciu dupa concediul de maternitate. Si mi s-a spus ca acum de Pasti nu beneficiez decat de 2 bonuri din totalul de 7. NU stiu exact de ce, dar mi s-a spus ca mi se dau direct proportional cu zilele lucrate si pana la acordarea acestora. Mie una nu mi se pare deloc corect..insa n ustiu daca este vreo baza legala pentru aceasta explicatie ce mi s-a dat. Ma poate ajuta cineva? multumesc anticipat.
Va rog mult sa ma instiintati si pe mine cand apare si prin ce act, modificarea la OUG 37/2008!.. Multumesc! (daca pana acum am avut probleme cu Legis, acum am probleme si cu MO pe care nu-l mai primesc.. de vreo luna)
A aparut: OUG nr. 43 (M.Of. 308/21.04.2008)
Imi poate oferi cineva aceasta OUG 43/2008? Raman profund recunonscator!
Buna ziua,

revin si eu asupra acestui subiect pt ca am primit 2 raspunsuri contradictorii de la firma care ne furnizeaza tichetele si de la firma noastra de consultanta:
- daca se dau tichete cadou in valoare de pana in 150 RON/ luna angajatilor care nu au copii minori ,se impoziteaza ca si cum li s-ar da bani? Adica si angajatul si firma platesc taxele si impozitele aferente?
- sau daca anagajatii fara copii minori primesc tichete cadou pana in 150 RON/ luna se impoziteaza doar cu 16% (firma plateste 16%, angajatul nu plateste nimic). Avantajul este ca daca i-am oferi angajatului bani in loc de tichete cadou ar trebui platite si restul de contribuitii : CAS, CASS, Somaj etc. Este corect?

Multumesc pentru clarificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug prin care se aproba acordarea tichetelor cadou personalului bugetar danielaluchian danielaluchian Pe 17 aprilie am citit pe Avocatnet o stire prin care Guvernul a adoptat ieri (adica 16 aprilie ) o Ordonanta de Urgenta prin care se modifica prevederile OUG ... (vezi toată discuția)
Se impoziteaza tichetele cadou? elamihaela elamihaela Tichetele cadou acordate din venituri proprii de o institutie publica se impoziteaza? Daca da care sunt prevederile legale si cum se calculeaza si ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou pentru toti salariatii zzenovia zzenovia LA MULTI ANI tuturor! Ajutati-ma, va rog . Unitatea noastra a acordat tichete cadou ( 20 buc.= 200 lei valoare/salariat) in luna decembrie 2008.Tichetele ... (vezi toată discuția)