avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calcul pensie alimentara daca nu am nici un venit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calcul pensie alimentara daca nu am nici un venit

Cum se calculeaza pensia alimentara pentru un minor daca nu am venit financiar si nu am fost angajat in ultimele 3 luni,iar in momentul divortzutlui nu lucrez.
Multumesc.Rog raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: Elena Ionescu , Consilier juridic 12:56, 16 Aprilie 2008
Se calculeaza la salariul minim pe economie.
si daca nu o platesti,cred ca ai sanse bune sa ajungi dupa gratii,este penal cred ca, In Romania.Asa ca ti-as sugera sa nu iti bati capul cu cit primeste ,ci sa iti cauti mai iute un servici. Daca ai un copil,trebuie sa iti si asumi raspunderea pentru el si sa iti aduci si tu aportul,oricit de mic ar fi el!!
Nu ajungi dupa gratii, iei suspendare in cel mai rau caz... plus ca parca o poti plati in cursul procesului penal, nu?
Teoretic da, asa prevede legea; insa, am vazut un caz (nefericit), sotul a fost obligat la plata pensiei alimentare, tot din salariul minim pe economie si, cum nu avea loc de munca, nu a platit absolut nimic; dupa aproximativ 3 ani, a binevoit sa-si gaseasca un loc de munca cu un salariu cam dublu fata de minimul pe economie; si a inceput sa trimita banii minorei, de la data la care s-a angajat;

inainte ca fostul sot sa-si gaseasca loc de munca, sotia a depus plangere penala; care plangere s-a solutionat dupa 9 - 10 luni; si ce au dispus? neinceperea urmaririi penale! motivul??? sarmanul om, nu a avut loc de munca, de unde sa plateasca pensia; nu vedeti ca a inceput sa achite imediat ce s-a angajat?
LA VENITUL MINIM

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara tumi tumi as vrea sa stiu cum se calculeaza plata pensiei alimentare,cand este vorba de un copil,care ramane in intretinerea mamei,se ia in calcul si datoriile tatalui ... (vezi toată discuția)
Conditii de calatorie minor teresitarus teresitarus cum se calculeaza pensia alimentara an momentul de fata si cum trebuie sa procedez pentru majorare si ce acte ami trebuie (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters142651 ContSters142651 Vreau sa stiu si eu va rog,cati bani va trebui sa dau ca pensie alimentara,la un singur copil, la un venit de 560 net pe luna?Care este procentul la aceasta ... (vezi toată discuția)