avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul de functii

Buna ziua,
Dupa lungi cautari si pareri pro si contra va solicit si dumneavoastra un punct de vedere asupra urmatorului aspect:
1. Ionescu - angajat in functia de Analist servicii client cu CIM 8h, durata nedeterminata i se propune ca in cadrul aceleasi societati sa ocupe si postul de manager proiect. Vreau sa stiu daca se poate sa i se intocmeasca in cadrul aceleasi societati al doilea CIM, care va fi pe durata determinata cu timp partial de lucru 2h/zi. Daca este legal asa, va rog redati-mi si baza legala.

Cu multumiri anticipate

M.A.
Cumulul de functii poate avea loc nu numai la angajatori diferiti, ci chiarda la acelasi angajator prin incheierea cu acesta din urma a unui nou contract de munca indiferent de natura activitatii.
Dispozitia art.35 alin.3 C.mun referitoare la faptul ca persoanele angjate care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază nu trebuie sa conduca la o alta concluzie.
De altfel, nu exista nici o dispozitie legala privind cumulul de functii la acelasi angajator.
la cele spuse de mine a se vedea si Alexandru Atanasiu si Luminita Dima "Regimul juridic al raporturilor de munca in reglementarea noului cod al muncii" - partea I - care confirma cumulul de functii poate avea loc nu numai la angajatori diferiti, ci chiar la acelasi angajator (prin incheierea cu acesta a inca unui contract de munca indiferent de natura activitatii) - binenteles se tine cont de incompatibilitatile pentru cumul
si de acord cu Elis
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
As putea face completari.
Consider ca solutia cu acel spor - de 50% - se aplica atunci cand cumulul presupune suprapunerea programului de lucru stipulat in cele doua contracte.
Daca programul nu se suprapune, atunci nimic nu interzice cumulul salariilor (intregi).
Desigur, problema poate capata alte "dimensiuni" cand norma de munca se exprima in sfera de atributii etc. - altceva decat timp. Deci nu ar mai avea importanta suprapunerea programului...

Pentru detalii legat de subiect puteti accesa urmatoarele link-uri:

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]
[ link extern ]

[ link extern ]

Daca este vorba despre proiecte operationale sectoriale, recomandarea ar fi aceea de a se crea o Unitate de Management al Proiectului cong O.U.G. 52/1999.

Se poate face detasarea prin cumul in cadrul POS.

Alte discuții în legătură

Urgent stelianarotaru stelianarotaru In discutiile cu colegii mei am ajuns sa punem in discutie daca legea cumulului de functii se poate aplica si la institutiile publice. Se poate ca un ... (vezi toată discuția)
Atributii de aceleasi functii smari smari Buna ziua! este legal ca o persoana incadrata ca si inspector , insa cu decizie de preluare atributii de director la un judet , sa preia si atributii de ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii AndreeaStefan AndreeaStefan pentru cumul de funcii trebuie sa-mi fac CIM pt fiecare functie sau este suficient decizie interna. (vezi toată discuția)