Ar trebui sa contestati amenzile primite la judecatoria in raza careia se afla comuna. Verificati hotararea de consiliu local - daca textul legal in baza caruia ati fost amendat nu apare in respectiva hotarare sau este trecut gresit (inclusiv in ceea ce priveste cuantumul amenzii, a limitelor in care aceasta se poate dispune) procesul-verbal este nul. De asemenea, acesta trebuie sa indeplineasca toate conditiile prevazute in O.G. 2/2001 privind regimul contraventiilor (referitor la modul de completare, martori, date complete ale Dvs. sau ale agentului constatator, descrierea contraventiei, sanctiunea aplicata, etc.)
Va multumesc pentru raspunsuri.
1. Cred ca aveti dreptate, trebuie sa fie vorba de lit.n, dar nelamurirea mea ramane:
- prin Sectiunea III art18 alin 4 si 5 eu, doar pentru ca sunt locuitor al comunei, sunt asimilat personalului de paza angajat cu contract de munca?
Pentru ca personalul de paza angajat, fiind platit, este normal sa fie sanctionat cand absenteaza de la locul de munca.
Eu nu sunt platit dar am fost sanctionat cu salariul minim pe economie. Contravaloarea prestatiei datorate de mine este deci de 5.000.000/noapte conf.art.18, alin.(5) ?
2. Nu am contestat procesele verbale pentru ca fiind plecat la munca in alta localitate, cand am aflat de amenzi termenul de contestatie era depasit.
3. Deoarece este posibil sa mai primesc asemenea amenzi pe motiv de absenta fiind mereu plecat la munci sezoniere si nici nu imi permit sa platesc paza comunala pe motiv de saracie va intreb pe dumneavoastra daca nu este mai bine sa contest in Justitie art.18, alin (4) si (5) din Legea 333/2003 decat sa contest mereu amenzile?
Va rog sa imi recomandati procedura prin care pot da in judecata statul roman pentru daunele pe care mi le produce prin Legea 333/2003.
Cu respect,
Manole Benieamin
Chiar nu exista nici o posibilitate legala ca un cetatean sa dea in judecata statul roman atunci cand este discriminat printr-o Lege?
Referitor la problema dvs
Legea nr.333/2003 prevede urmatoarele : Paza comunală se efectuează prin rotaţie de către locuitorii comunei sau prin oricare dintre formele de pază prevăzute de lege. Obligaţia de pază comunală revine fiecărei familii care are domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul comunei şi se îndeplineşte de câte un membru al acesteia, o singură dată la fiecare rotaţie.
Persoanele care execută paza prin rotaţie, trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute la art. 39 lit. a)-c) din lege, să fie absolvenţi cel puţin ai învăţământului primar şi să poarte însemne distinctive în timpul executării serviciului de pază.
Sunt scutiţi de la obligaţia de a efectua pază comunală: pensionarii, bolnavii cronici incurabili ori cei cu deficienţe fizice care îi fac inapţi pentru serviciul de pază, persoanele care au împlinit vârsta de 60 de ani, militarii, poliţiştii, preoţii şi pompierii.
Intrucat dvs nu ati efectuat acest serviciu, s-a considerat ca fapta savarsita constitutie contraventia prevazuta de art.48 lit.n din Legea nr.333/2003, care este sanctionata cu amenda de la 500.000 lei la 1.000.000 lei.
Singura posibilitate este sa ridicati exceptia de neconstitutionalitate a cestor articole, dar dupa cum s-a mai scris acest lucru s-a mai facut ...deci, sansele dvs sunt foarte mici de reusita.
Puteti merge la primar si sa-i explicati faptul ca nu puteti face paza, iar in schimb veti plati o taxa.
dar de ce nu prestati voi paza , daca tot va vaitati ca nu aveti bani si sunteti saraci