avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 333/2003 si Legea 61/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 333/2003 si Legea 61/1991

Locuiesc in com. Priponesti, jud. Galati si am primit doua procese-verbale de amenda de cate 500 RON in 04.05.2007 si 09.08.2007 pentru ca nu m-am prezentat la postul de politie sa fac serviciul de paza in comuna, in lunile respective, conf. Lg.333/2003 si Lg.61/1991, dupa cum este mentionat in hartiile trimise de politie.
1. Aceasta nerespectare a planificarii de catre mine este pedepsita cu amenda?
2. Si locuitorii din mediul urban sunt obligati sa pazeasca obiectivele publice prin rotatie sau acest lucru este valabil doar pentru locuitorii din mediul rural.
3. Daca numai locuitorii din mediul rural sunt obligati la serviciu de paza (si amendati daca nu se prezinta la datorie) nu este vorba de discriminare?
Cel mai recent răspuns: manolebenieamin , utilizator 17:34, 17 Mai 2009
Ar trebui sa contestati amenzile primite la judecatoria in raza careia se afla comuna. Verificati hotararea de consiliu local - daca textul legal in baza caruia ati fost amendat nu apare in respectiva hotarare sau este trecut gresit (inclusiv in ceea ce priveste cuantumul amenzii, a limitelor in care aceasta se poate dispune) procesul-verbal este nul. De asemenea, acesta trebuie sa indeplineasca toate conditiile prevazute in O.G. 2/2001 privind regimul contraventiilor (referitor la modul de completare, martori, date complete ale Dvs. sau ale agentului constatator, descrierea contraventiei, sanctiunea aplicata, etc.)
Va multumesc pentru raspunsuri.

1. Cred ca aveti dreptate, trebuie sa fie vorba de lit.n, dar nelamurirea mea ramane:
- prin Sectiunea III art18 alin 4 si 5 eu, doar pentru ca sunt locuitor al comunei, sunt asimilat personalului de paza angajat cu contract de munca?
Pentru ca personalul de paza angajat, fiind platit, este normal sa fie sanctionat cand absenteaza de la locul de munca.
Eu nu sunt platit dar am fost sanctionat cu salariul minim pe economie. Contravaloarea prestatiei datorate de mine este deci de 5.000.000/noapte conf.art.18, alin.(5) ?
2. Nu am contestat procesele verbale pentru ca fiind plecat la munca in alta localitate, cand am aflat de amenzi termenul de contestatie era depasit.
3. Deoarece este posibil sa mai primesc asemenea amenzi pe motiv de absenta fiind mereu plecat la munci sezoniere si nici nu imi permit sa platesc paza comunala pe motiv de saracie va intreb pe dumneavoastra daca nu este mai bine sa contest in Justitie art.18, alin (4) si (5) din Legea 333/2003 decat sa contest mereu amenzile?

Va rog sa imi recomandati procedura prin care pot da in judecata statul roman pentru daunele pe care mi le produce prin Legea 333/2003.

Cu respect,
Manole Benieamin
Chiar nu exista nici o posibilitate legala ca un cetatean sa dea in judecata statul roman atunci cand este discriminat printr-o Lege?
Referitor la problema dvs
Legea nr.333/2003 prevede urmatoarele : Paza comunală se efectuează prin rotaţie de către locuitorii comunei sau prin oricare dintre formele de pază prevăzute de lege. Obligaţia de pază comunală revine fiecărei familii care are domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul comunei şi se îndeplineşte de câte un membru al acesteia, o singură dată la fiecare rotaţie.
Persoanele care execută paza prin rotaţie, trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute la art. 39 lit. a)-c) din lege, să fie absolvenţi cel puţin ai învăţământului primar şi să poarte însemne distinctive în timpul executării serviciului de pază.
Sunt scutiţi de la obligaţia de a efectua pază comunală: pensionarii, bolnavii cronici incurabili ori cei cu deficienţe fizice care îi fac inapţi pentru serviciul de pază, persoanele care au împlinit vârsta de 60 de ani, militarii, poliţiştii, preoţii şi pompierii.
Intrucat dvs nu ati efectuat acest serviciu, s-a considerat ca fapta savarsita constitutie contraventia prevazuta de art.48 lit.n din Legea nr.333/2003, care este sanctionata cu amenda de la 500.000 lei la 1.000.000 lei.

Singura posibilitate este sa ridicati exceptia de neconstitutionalitate a cestor articole, dar dupa cum s-a mai scris acest lucru s-a mai facut ...deci, sansele dvs sunt foarte mici de reusita.

Puteti merge la primar si sa-i explicati faptul ca nu puteti face paza, iar in schimb veti plati o taxa.
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
dar de ce nu prestati voi paza , daca tot va vaitati ca nu aveti bani si sunteti saraci

Alte discuții în legătură

Executarea serviciului de paza obsteasca clauex clauex salutare vin cu o intrebare putin mai ciudata,si anume: o cunostinta a primit urmatoarea citatie de la primarie ,,Va facem cunoscut ca la datele mai sus ... (vezi toată discuția)
Paza comunala ionsilviu ionsilviu Buna ziua , va rog sa faceti putina lumina in cazul meu . Locuiesc intr-o comuna din jud.Prahova si avem politie in comuna + politie comunitara si nu stiu de ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru lipsa de atestat a paznicilor rickydei rickydei buna ziua va rog, daca puteti, sa ma ajutati cu o informatie.. cui trebuie sa fie intocmit procesul verbal de amenda pentru lipsa atestatului la ... (vezi toată discuția)