avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Executarea serviciului de paza obsteasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Executarea serviciului de paza obsteasca

salutare vin cu o intrebare putin mai ciudata,si anume:
o cunostinta a primit urmatoarea citatie de la primarie
,,Va facem cunoscut ca la datele mai sus mentionate sunteti planificati sa efectuati serviciul de paza obsteasca conform legii 333/2000.
In caz contrar veti fi sanctionati cu amenda de la 500-100 Ron,,
Este legala treaba asta?poate sa fie fortat sa desfasoare serviciu de paza?
nefiind calificat sa desfasoare servicii de paza si protectie,daca apare hotul ce ar putea sa ii faca? si daca este lagala este valabila pe toata tara? ca altfel ar fi un fel de discriminare nu?
Am postat aici deoarece are legatura cu munca,daca este gresit ma scuzati, si rog un modelator sa mute unde trebuie.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: clauex , utilizator 11:31, 11 Martie 2013
Modalitatile de efectuare a pazei in mediul rural se stabilesc prin hotarare a consiliului local, dupa consultarea prealabila a locuitorilor, in formele prevazute de lege.

Asadar, verificati mai intai legalitatea unei astfel de decizii ...
Potrivit art. 21. alin. (2) din Norma metodologică de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, aprobată prin HG 301/2012, serviciul de pază se realizează prin instituirea unor posturi fixe şi/sau patrule mobile pe raza administrativ-teritorială a comunei, cu personal de pază propriu al primăriei, calificat şi atestat, cu personal al poliţiei locale sau agenţi din cadrul societăţilor specializate de pază şi protecţie.
Asa ceva, se face prin HCL si nu prin dispozitia primarului ... exista o astfel de HCL?
Asa credeam si eu, Cum sa presteze omul servicii de paza cand el nu este calificat.
Sa inteleg ca nu este legal? atunci ce sa faca pentru a nu primii acea amenta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 333/2003 si legea 61/1991 manolebenieamin manolebenieamin Locuiesc in com. Priponesti, jud. Galati si am primit doua procese-verbale de amenda de cate 500 RON in 04.05.2007 si 09.08.2007 pentru ca nu m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru furtul din locuinta intr-o localitate unde se plateste taxa pentru paza satului andreilucian andreilucian Buna ziua ,cu respect pt. membrii! Am nevoie de cateva sfaturi si apelez din nou cu incredere la dumneavoastra....sa incepem cu inceputul; Locuiesc intr-un ... (vezi toată discuția)
Politia locala FIV70 FIV70 m-a intrebat un prieten si nu am stiut ce sa-i raspund :,,in cadrul unei politii locale functionarii publici sunt obligati sa execute servicii de paza si nu ... (vezi toată discuția)