avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulatie cu auto in UE pe baza dovezii de 15 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulatie cu auto in UE pe baza dovezii de 15 zile

Se poate circula in tarile UE doar pe baza dovezii de 15 zile eliberata de agentul de circulatie dupa retinerea permisului auto?
Cel mai recent răspuns: omisomis , utilizator 21:56, 20 Ianuarie 2011
din cite stiu nu se poate deoarece nu are regimul juridic al permisului de conducere european - incepind de la format - poza, descrierea datelor in limbile de circulatie internationala, elemente de siguranta, etc etc.
Nu , nu se poate intrucat dovada nu indeplineste conditiile de forma si fond cerute de Conventia de la Viena si nu este un document recunoscut international .
Puteti in schimb , daca circulati in afara tarii , sa mergeti la notar sa dati o declaratie pe proprie raspundere cum ca veti calatori in afara tarii , si cu declaratia mergeti la politia rutiera care o sa va elibereze permisul cu 24 ore inainte de parasirea tarii. Atentie insa , dreptul de conducere este totusi suspendat .
Va multumesc pentru raspunsuri. Din pacate deplasarea persoanei in cauza ar fi trebuit sa fie maine ceea ce inseamna ca nu exista timpul necesar pentru declaratii la notar si cu atat mai putin pentru cele 24 ore pana la eliberarea provizorie a permisului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada provizorie. conducere in afara tarii Cristianna Cristianna Buna ziua!Se poate circula in strainatate cu dovada provizorie?Banuiesc ca nu,dar vreau sa stiu daca exista o solutie pentru astfel de probleme.Se poate face ... (vezi toată discuția)
Circularea pe teritoriul ue cu dovada de circulatie Barboo Barboo Buna ziua oameni buni Avand in vedere ca facem parte din UE, sunt foarte curios daca se poate circula pe teritoriul UE cu DOVADA DE CIRCUATIE, care iti este ... (vezi toată discuția)
Permisul coducere kosovo Ciresar Ciresar Cum poate circula in mod legal un cetățean kosovar care are viză de ședere în România, daca permisul de conducere obtinut in tara sa nu ii este ... (vezi toată discuția)