avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SRL CU ASOCIAT PAKISTANEZ + PERMIS SEDERE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SRL CU ASOCIAT PAKISTANEZ + PERMIS SEDERE

Salut,

Am un client pakistanez care vrea sa deschida un srl in Romanica. Din cate stiu, pt SRL, trebuie sa faca dovada detinerii a 70.000 Euro in cont, nu? ce alte acte mai sunt necesare
Dupa infiintarea SRL-ului ar dori sa faca demersurile pt a obtine viza de sedere pt Ro? Care este tipul de viza? D/AC? Se obtine greu? Care e ste modalitatea de obtinere?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nicoletastoian11 , utilizator 21:27, 22 Ianuarie 2011
Nu trebuie sa faca dovada ca are 70 000 de euro la infiintarea unei SRL. Trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute in Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, nimic mai mult. Actele de care are nevoie pentru infiintarea SRL le gasiti aici:
- [ link extern ]
Referitor la viza poate va ajuta alti colegi. SUCCES!
Multumesc frumos pt raspuns!
Intelesesem faza cu 70.000E de pe un site. Redau textul:
"Obtinere avize A.R.I.S. pentru comerciantii straini
Prezentul aviz se acorda pentru comerciantii din tarile care nu fac parte din U.E., Canada, S.U.A., Moldova, Iugoslavia, Macedonia si se utilizeaza in tara de origine la Ambasada Romana spre a primi viza de comerciant.

Acte necesare:
• Extras de cont personal in valoare de 70.000 Euro pentru S.R.L. si 100.000 Euro pentru S.A.
• Copie pasaport solicitant
• Acte societate ale investitorului in care acesta trebuie sa aiba calitatea de comerciant si administrator cumulativa

• Avizul Agentiei Romane pentru Investitorii Straini se acorda strainilor daca indeplinesc urmatoarele conditii:
a)existenta unui plan de afaceri care sa cuprinda date referitoare la natura, amplasarea, durata activitatii avute in vedere , nevoile estimate de forta de munca, precum si proiectia activitatii financiare pe perioada amortizarii investitiei.
b)fac dovada , printr-un extras de cont eliberat de o banca din Romania, pe numele persoanei fizice cetatean strain, solicitant al avizului , ca dispun de fondurile necesare desfasurarii activitatii, in valoare de cel putin 100.000 de euro, in cazul in care sunt actionari intr-o societate pe actiuni si 70.000 de euro in cazul in care sunt asociati intr-o societate cu raspundere limitata.
c)investitia pe care o va realiza societatea in viitor, potrivit planului de afaceri trebuie sa presupuna aporturi de capital sau tehnologie in valoare minima de 100.000 de euro pt S.A, sau 70.000 de euro pt SRL.
Avizul Agentiei Romane pentru Investitori Straini este valabil 6 luni de la data emiterii si are drept scop constatarea indeplinirii conditiilor tehnice si de utilitate economica a activitatii ce urmeaza a fi desfasurata de catre straini.
Strainii care au mai obtinut anterior un aviz din partea Agentiei Romane pentru Investitorii Straini pot solicita eliberarea unui alt aviz numai in conditiile in care dovedesc imposibilitatea obiectiva de realizarea a planului de afaceri anterior. "
Va asigur ca la infiintarea societatii nimeni nu-i va cere dovada ca are acea suma in cont.
Multumesc mult!
Cred ca este pentru obtinerea vizei....Da, acum am realizat!

Merci frumos!

Alte discuții în legătură

Cetatean american sa obtina permis de sedere si sa deschida propria afacere florentina_ardelean florentina_ardelean Buna. Am un prieten american care vrea sa obtina permis de sedere in Romania mai lung de 90 de zile si de asemenea sa isi deschida propria afacere de ... (vezi toată discuția)
Obtinere viza sedere pt cetateni irakieni ontherocksltd ontherocksltd buna ziua. caz ipotetic. daca un cetatean irakian detine o societate comerciala in romania cum poate obtine viza de sedere indelungata la noi in tara? ... (vezi toată discuția)
Viza patron strain in caz de suspendare firma freenicos freenicos Va rog frumos sa-mi spuneti ce se intampla cu viza(permisul de sedere )patronului cetatean strain in cazul in care se doreste suspendarea activitatii unei ... (vezi toată discuția)